Egyptin junaturmassa oli ilmoitettua vähemmän kuolonuhreja mutta enemmän loukkaantuneita – junien törmäämisen syy yhä epäselvä

1:27
Kaksi matkustajajunaa törmäsi Egyptissä, kymmeniä kuollut - kuvat näyttävät traagisen turman seuraukset

Egyptin eilisen junaturman kuolonuhrien määrä näyttää olevan alun perin ilmoitettua pienempi.

Terveysministeri Hala Zayedin mukaan uhreja on ainakin 19, kun eilen ministeriö ilmoitti heitä olevan 32. Ministeri ei selittänyt, mistä ero johtuu.

Sen sijaan loukkaantuneita on ministerin mukaan 185, eli eilistä laskelmaa enemmän.

Tuhoisa onnettomuus tapahtui Sohagin maakunnassa Egyptin eteläosassa, vajaat 500 kilometriä etelään maan pääkaupungista Kairosta. Turmassa kaksi matkustajajunaa törmäsi toisiinsa. 

Syynä ehkä hätäjarruista vetäminen

Junaturman syynä saattoi olla se, että toistaiseksi tuntemattomasta syystä useissa vaunuissa vedettiin hätäjarruista. Näin kertoivat maan rautatieviranomaiset eilen.

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi ilmoitti heti onnettomuuden jälkeen, että turman mahdollisille aiheuttajille on luvassa kova rangaistus.

– Jos tämän tuhoisan onnettomuuden takana on korruptio, välinpitämättömyys tai jokin vastaava, luvassa on pelotteena toimiva kova rangaistus, joka pannaan toimeen viipymättä ja poikkeuksetta, presidentti kirjoitti Twitterissä.

Vaunuja syöksyi turmassa kiskoilta, ja ainakin kaksi vaunua kääntyi kokonaan ympäri. 

Junaturmat yleisiä Egyptissä

Tuhoisat junaturmat ovat olleet verrattain tavallisia Egyptissä, sillä raideverkoston ylläpito ja kaluston huolto ovat huonolla tolalla.

Yksi tuhoisimmista turmista sattui vuonna 2002, kun 373 ihmistä kuoli täpötäyden junan sytyttyä tuleen Kairon eteläpuolella.

Toissa vuoden helmikuussa juna syöksyi raiteilta Kairossa ja syttyi tuleen yhdellä kaupungin rautatieasemista. Turman seurauksena maan liikenneministeri erosi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja