Mainos

MTV seuraa: Kreikan saaristossa suuretsinnät – löydettiinkö koneen osia merestä?

0:55

EgyptAirin matkustajakone on kadonnut tutkasta matkalla Pariisista Kairoon, kertoo uutistoimisto AFP. Viranomaiset uskovat koneen pudonneen Välimereen. MTV Uutiset seuraa tilannetta.

14:39 Kreikan puolustusministerin mukaan Egyptin viranomaiset ovat löytäneet merestä matkatavaroita, lentokoneen istuimen ja ruumiin osan.

12:20 EgyptAir vahvistaa, että eilen kadonneen koneen hylyn osia on löytynyt.

12:12 BBC:n mukaan kadonnutta EgyptAiria lensi Mohammed Saeed Ali Shoqeir ja perämiehenä toimi Mohamed Ahmed Mamdouh Ahmed Assem.

11:59 Eilen kadonneen egyptiläiskoneen osia on löydetty noin 300 kilometrin päässä Egyptin rannikkosta, kertoo maan valtiollinen televisio. Viranomaiset, eikä EgyptAir ole vahvistaneet tietoa. Aikaisemmin koneen löytymisestä on liikkunut myös väärää tietoa.

09:38 Kolme ranskalaistutkijaa ja Airbus-lentokoneyhtiön tekninen asiantuntija ovat saapuneet Kairon lentokentälle aikaisin tänään. Tutkijoiden on määrä auttaa onnettomuuden syiden tutkinnassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reutersille lentokenttälähde.

09:16 Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault painottaa ranskalaisen televisiokanavan haastattelussa, että mitään onnettomuuden syytä ei ole poissuljettu. Ministerin mukaan mikään syy ei ole toista syytä vahvempi. Egyptin viranomaiset ovat aikasemmin sanoneet, että turman todennäköisin aiheuttaja on terrori-isku.

06:51 Kreikka kertoi, että tutkan mukaan egyptiläiskone teki kaksi jyrkkää käännöstä ja putosi yli 7 600 metriä ennen katoamistaan tutkasta ja syöksymistään mereen. Asiasta kertoo BBC. EgyptAir ei ole kommentoinut asiaa. 

Muun muassa The Boston Globe -media on tehnyt grafiikan tästä Twitteriin.

06:38 Matkustajakoneen etsintöjä on jatkettu läpi yön. Etsintöihin osallistuu lentokoneita ja aluksia Egyptistä ja Kreikasta. Myös Ranska ja Yhdysvallat aikovat liittyä mukaan etsintöihin. Twitterissä spekuloidaan, että lentokone olisi tehnyt ilmassa rajun käännöksen juuri ennen katoamistaan tutkasta. Viranomaiset tai EgyptAir eivät ole kommentoineet tätä.

23:56 EgyptAirin lentokoneen hylky ei ilmeisesti ole vielä löytynyt, toisin kuin aikaisemmin ilmoitettiin. 

Uutiskanava CNN:n mukaan EgyptAir-yhtiön varatoimitusjohtaja Ahmed Adel olisi aikaisemmin tänään vahvistanut hylyn löytymisen. Useiden lähteiden mukaan Adel olisi sanonut CNN:lle, että koneen romua on löytynyt, mutta ei itse hylkyä.

23:16 EgyptAir välittää osanottonsa koneessa olleiden ihmisten perheille ja läheisille. Kyseessä on ensimmäinen lentoyhtiön antama tunnustus siitä, että koneessa olleet ihmiset ovat menehtyneet.

23:02 Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi vaatii viranomaisia AFP:n mukaan tehostamaan koneen jäämien etsintöjä.

21:56 Kreikan viranomaiset kiistävät uutistoimisto AFP:lle, että koneen hylky olisi löytynyt.

20:18 Uutiskanava CNN:n mukaan EgyptAir-yhtiön varatoimitusjohtaja Ahmed Adel on vahvistanut koneen hylyn löytyneen. 

19:55 Kreikan viranomaiset kertovat löytäneensä mereltä muun muassa pelastusliivejä, joiden arvellaan olevan EgyptAirin koneesta.

19:43 Kreikan viranomaiset kertovat, että Välimerestä on löydetty sinisen ja valkoisen värisiä osia. Osat ovat todennäköisesti pudonneesta EgyptAirin koneesta.  

19:23 Charles de Gaullen lentokenttä on Euroopan kolmanneksi suurin. 

– Oli kyse mistä kentästä hyvänsä, koneeseen voi saada sisälle kiellettyjä aineita vain lentokentän työntekijöiden välityksellä. Terrori-iskujen jälkeen työntekijöiden taustoja on selvitetty ja epäilyttäviä työntekijöitä on erotettu, Ranskasta tilannetta seuraava Petäistö kertoo. 

19:21 MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Helena Petäistö sanoo, että Pariisin Charles de Gaullen kentälle on perustettu kriisikeskus.

– Tiettävästi surijoiden joukossa on nainen, joka menetti onnettomuudessa sekä kaksi lastaa että miehensä, Petäistö kertoi MTV3:n Seitsemän uutisissa.

16:08 Iso-Britannian viranomaisten mukaan koneessa oli matkustajana henkilö, jolla oli Iso-Britannian passi. Koneessa oli 66 matkustajaa, joista suurin osa oli egyptiläisiä ja ranskalaisia. 

16:04 Välimerestä on löydetty kaksi suurta muoviosaa, joiden arvellaan kuuluvaan EgyptAirin koneeseen. Osat löytyivät noin 420 kilometriä Kreetan saarelta etelään.   

15:42 Egyptiläisviranomaisten mukaan terrori-isku on todennäköisempi syy koneen putoamiseen kuin tekninen vika. 

15:11 Egyptin ilmailuviranomaisen mukaan koneesta ei ole toistaiseksi löydetty yhtään osaa tai kappaletta. Etsinnät keskittyvät nyt lähelle Karpathosin saarta Kreikassa. 

Myös republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kommentoi lento-onnettomuutta Twitterissä. 

14:46 Egyptin ilmailuviranomaisen mukaan on vielä liian aikaista sulkea pois terrorismia tai teknistä vikaa. 

14:01 Kreikan puolustusministerin mukaan kadonnut kone putosi noin 6,7 kilometriä alaspäin ja pyöri voimakkaasti ennen katoamistaan tutkasta.

13:55 Ranskan presidentti on puheessaan sanonut, että hänen saamiensa tietojen mukaan kone on pudonnut. Presidentin virallinen Twitter-tili tiedottaa asiasta ranskaksi.

13:48 Tämänhetkisen kuvan mukaan kone lensi noin 11,3 kilometrin korkeudessa Egyptin ilmatilassa ja teki äkkinäisiä käännöksiä ennen katoamistaan, sanoo Kreikan puolustusministeri Reutersin mukaan. Etsinnät eivät ole ministerin mukaan tuottaneet vielä minkäänlaisia tuloksia.

13:29 Myös Ranskan presidentin lausunnoista liikkuu ristiriitaista tietoa. Uutistoimisto AFP:n mukaan Ranskan presidentti Francois Hollande olisi vahvistanut egyptiläiskoneen putoamisen. Reuters puolestaan kertoo Hollanden sanoneen, ettei mitään mahdollisuutta ole vielä rajattu pois kadonneen koneen tapauksen suhteen.

12:22 Egyptin ja Ranskan ulkoministeriöt ovat vaihtaneet osanottonsa Välimeren yllä kadonneen egyptiläiskoneen johdosta. 

11.54: Kreikan ilmailuviranomaisten lähteen mukaan kone katosi, kun se oli jo Egyptin ilmatilassa ja se syöksyi mereen noin 130 merimailin päässä Karpathosin saaresta. Viranomaiset, eikä EgyptAir ole vahvistanut tietoa.

Kreikan puolustusministeriö on lähettänyt putoamispaikalle kaksi lentokonetta ja sotalaivan.  

11:30 Useat Välimerellä liikennöivät alukset etsivät kadonnutta EgyptAirin konetta.

11:04 Euroopan siivili-ilmailusta vastaava laitos Eurocontrol tiedottaa, että koneen katoamishetkellä sää oli ollut kirkas ja hyvä. Säällä ei siis todennäköisesti ole ollut osallisuutta katoamiseen.

10:57 Katso video miten EgyptAirin lento eteni ennen katoamista:

1:05

10:44 Uutistoimisto AFP kertoo kreikkalaisen ilmailulähteen tiedoista, joiden mukaan kadonnut lentokone olisi pudonnut Kreikan Karpathoksen saaren lähelle. Egyptin viranomaiset tai EgyptAir-lentoyhtiö eivät ole vahvistaneet tietoa.

10:38 Egyptin matkustajalentoliikenneministeriö ilmoittaa, että vielä on liian aikaista julistaa kadonneen koneen pudonneen mereen, vaikka jotkin mediat ovat näin uutisoineet.

10:26 Egyptin pääministeri sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että terrorismia ei voida sulkea pois katoamissyistä, kuten ei myöskään muita vaihtoehtoja.

10:18 Kadonneesta koneesta liikkuu paljon ristiriitaista tietoa. Egyptin armeija on nyt uutistoimisto AFP:n mukaan kieltänyt saaneensa minkäänlaista hätäkutsua kadonneesta koneesta, vaikka koneen lentoyhtiö EgyptAir on vahvistanut tiedon arabiankielisessä Twitter-viestissään. Lentoyhtiö kertoo saaneensa tiedon hätäviestistä nimenomaan armeijalta.

10:14 Ranskan ulkoministeri ilmoittaa, että Ranska lähettää kadonneen koneen etsintöihin sekä lentokoneita että laivoja.

09:47 Uutistoimisto AP kertoo Egyptin ilmailuviranomaisten sanoneen, että kadonnut lentokone on pudonnut, mutta tietoa ei ole vahvistettu. EgyptAir toivoo, että tiedotuksessa käytettäisiin vain heidän itsensä vahvistamia tietoja.

09:42 Korjattu uutistoimisto Reutersin tieto, että koneen hätäsignaali tuli kymmenen minuuttia ennen koneen katoamista, ei kaksi tuntia katoamisen jälkeen. Hätäsignaali vastaanotettiin paikallista aikaa 4:26, ei kello 4:26 GMT.

09:23 EgyptAirin kone oli vain 20 minuutin lentomatkan päästä Kairon lentokentästä, jonne sen olisi pitänyt laskeutua hieman kolmen jälkeen aamuyöllä paikallista aikaa.

09:18 Egyptin ilmailuviranomaisen mukaan maan sotilaalliset joukot saivat hätäsignaalin kadonneesta koneesta aamulla kello 4:26 paikallista aikaa.

09:12 Ranskan pääministeri Manuel Valls kommentoi, että tässä vaiheessa mitään teoriaa koneen katoamiseen liittyen ei voida rajata pois.

09:07 Kreikan lentoviranomaisten tietojen mukaan lento MS804 katosi kaksi minuuttia sen jälkeen, kun kone oli jättänyt Kreikan ilmatilan.

09:03 Ranskan hallitus aikoo pitää ylimääräisen ministeritapaamisen egyptiläiskoneen katoamisen takia. Koneen kyydissä on 15 Ranskan kansalaista.

08:51 Egyptin pääministeri Sherif Ismail on saapunut Kairon lentokentälle. Kentälle on järjestetty kriisipiste kadonneen koneen kyydissä olleiden omaisille, uutisoi CNN. Reutersin mukaan Ranskan ja Egyptin presidentit ovat myös olleet yhteydessä katoamisen takia.

08:43 Koneen matkustajien ja henkilökunnan kansallisuudet on nyt julkaistu.

08: 25 Kreikan puolustusministeri on kertonut, että Kreikka lähettää kadonneen egyptiläiskoneen etsintöihin myös yhden sota-aluksensa.

08:20 MTV Uutisten saamien asiantuntija-arvioiden mukaan koneen katoaminen tutkasta merkitsee suurella todennäköisyydellä koneen tuhoutumista. Koneen pudottaminen normaalista lentokorkeudesta tavallisilla käsiaseilla tai singolla on asiantuntijoiden mukaan mahdotonta. Isisin kaltaisilla ryhmillä ei yleensä ole käytettävissä lentokorkeuteen yltäviä ohjuksia.

Lokakuussa pommi pudotti venäläisen matkustajakoneen Egyptin Siinailla. Äärijärjestö Isisiin liitetty egyptiläinen terroristijärjestö ilmoitti olleensa iskun  takana. Arvioiden mukaan turvatoiminta Egyptin kentillä on sen jälkeen kohentunut.

08:09 Kreikan rannikkovartiosto liittynyt mukaan kadonneen koneen etsintöihin, kertoo uutistoimisto AFP.

08:03 Uutistoimisto Reutersin haastatteleman EgyptAir-lähteen mukaan viimeinen kontakti kadonneeseen koneeseen otettiin vain 10 minuuttia ennen kuin kone katosi tutkasta.

08:00 Egyptin lentoviranomaiset ovat ilmoittaneet uskovansa, että kadonnut lentokone on pudonnut Välimereen, kertoo Reuters. 

07:51 Uutiskanava CNN:n haastatteleman EgyptAir-lähteen mukaan koneen matkustajien joukossa on kolme lasta.

07:48 EgyptAir on vahvistanut lennolla olleiden matkustajien määrän. Aikaisempien tietojen mukaan matkustajia olisi ollut 59, mutta nyt lentoyhtiö kertoo heitä olleen 56.

Kadonnut lentokone on valmistettu vuonna 2003, kertoo EgyptAir Twitter-tilillään.

07:34 Ranskan lentokenttäviranomaiset vahvistavat, että kadonnut kone ei ole laskeutunut.

– Tämä on ainoa asia, jonka voimme tässä vaiheessa sanoa, viranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersin mukaan.

07:28 Brittilehti The Guardian kertoo, että kadonneesta lentokoneesta ei tullut hätäpuhelua ennen kuin se katosi tutkasta.

07:11 Egyptin viranomaiset ovat vahvistaneet, että etsintä- ja pelastustiimit ovat lähteneet matkaan ja koettavat selvittää, missä kadonnut lentokone on.

06:28 Lento lähti Pariisista Charles de Gaullen lentoasemalta kello 23 jälkeen illalla ja katosi tutkasta noin kello 2:45 yöllä. Lentokone katosi tutkasta Välimeren yllä. Kone on ollut kateissa useita tunteja, ennen kuin lentoyhtiö kertoi tapauksesta.

Lentoyhtiön mukaan kone katosi tutkasta lennettyään noin 16 kilometriä Egyptin ilmatilan sisälle. Lennon numero on MS804.

Koneessa oli 59 matkustajaa ja 10 henkilökunnan jäsentä. Henkilökunnan joukossa oli 3 turvallisuushenkilöstöön kuuluvaa jäsentä, kertoo The Guardian. EgyptAir kertoo, että kone on tyyppiä Airbus A320. Kone oli kadotessaan tutkasta noin 11 kilometrin korkeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.