Mainos

Egyptin armeija julkaisi ensimmäiset kuvat Välimerestä löytyneistä koneen osista

Egyptin armeija on julkaissut ensimmäisiä kuvia Välimereen toissa päivänä pudonneen matkustajakoneen osista.

Kuvissa näkyy koneen palasia, joissa on EgyptAir-yhtiön logo sekä repaleisia lentokoneen istuimia. Lisäksi kuvissa näkyy matkustajien henkilökohtaisia tavaroita, kuten pinkki perhosilla koristeltu laukku sekä lentokoneissa käytettävä keltainen pelastusliivi.   

Ranskan lentoturvallisuusviranomaiset vahvistivat aiemmin tänään, että Egyptin turmakoneen varoitusjärjestelmä hälytti savusta ennen kuin kone syöksyi Välimereen. Asiasta kertoivat jo aiemmin egyptiläislähteet CNN:lle. Kone oli lähettänyt viestejä lentokoneiden ja maa-asemien välisen ACAR-viestijärjestelmän kautta.  

Wall Street Journalin saamien tietojen mukaan automaattinen varoitusviesti kertoi savusta koneen keulassa, eritoten wc:ssä sekä välineiden säilytystilassa ohjaamon alla sekä ilmeisesti myös ongelmasta koneen ohjausjärjestelmässä.  

Automaattivaroitukset lähetettiin lehden mukaan Välimeren yllä lentäneestä koneesta noin kello 2.26 aamuyöllä paikallista aikaa. Vain hieman tämän jälkeen lennonjohto kadotti yhteyden koneeseen. Ilmailualan sivusto Aviation Herald kertoo, että hälytyksiä oli yhteensä seitsemän, ja ne tulivat kolmen minuutin sisällä. Sivusto kertoo saaneensa tiedot hälytysten määristä kolmesta toisistaan riippumattomasta lähteestä.

Mustia laatikoita etsitään  

  
Matkustajakoneen etsinnät ovat jatkuneet tänään Välimerellä. Tutkijat koettavat löytää merestä eritoten koneen mustia laatikoita, joiden avulla onnettomuuden mahdollinen syy selviäisi. EgyptAirin edustajan mukaan mustat laatikot lähettävät signaalia noin kuukauden, kunnes niiden akku loppuu.  
Lisäksi etsinnöissä keskitytään matkustajien ruumiiden löytämiseen, lentoyhtiön edustaja sanoi.  

Pariisista Kairoon toissa päivänä matkanneessa matkustajakoneessa oli 66 ihmistä. Turman syytä ei edelleenkään tiedetä.

Egyptin ilmailuministerin mukaan terrorismi on todennäköisempi syy koneen tuhoon kuin tekniset ongelmat.

Ranskan ulkoministeri Jean-Marc Ayrault sen sijaan toisti tänään, että mitään teoriaa turman syystä ei ole suljettu vielä pois.  

– Tässä vaiheessa kaikki teoriat tutkitaan ja mitään niistä ei suosita, Ayrault sanoi tiedotustilaisuudessa tavattuaan lentomatkustajien läheisiä.  

Kairon lentoaseman lähellä hotellissa yöpyneet lentomatkustajien omaiset odottivat edelleen kuumeisesti tietoa lähimmäisistään.  

– He eivät ole kuolleet vielä. Kukaan ei tiedä. Rukoilemme Jumalan armoa, sanoi viisikymppinen nainen, jonka tytär oli ollut koneessa.  

1:41

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.