Eevi Teittisen menu

Eevi Teittisen ostoksista valmistuu Kokkisodassa kanatoast, paistettu riisikakku, maapähkinävoikastike, paahdettu vihannessalaatti, pitsikeksi, karpalokinuski ja karamellisoitu riisikakku.

Eevin ostokset:

  • 2 prk (a 90g) Purkkikana (Monarch)
  • 1 pss Pakastekarpalot
  • 1 Parsakaali
  • 5 Porkkana
  • 2 Tomaatti
  • 1 prk (230g) Maapähkinävoi
  • 100g basmatiriisikakut

Kanatoast

Kanapihvi

  • 2 purkkia säilykekanaa
  • Suolaa
  • pippuria
  • Vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • Korppujauhoja
  • Voita paistamiseen

Mausta purkkikana suolalla ja pippurilla ja muotoile pihveiksi. Leivitä pihvit vehnäjauho-muna-korppujauho seoksessa. Paista voissa pannulla kypsäksi noin pari minuuttia per puoli.

Paistettu riisikakku

  • 2 riisikakkua
  • Voita
  • Porkkana
  • Lusikallinen maapähkinävoita

Paista riisikakut voissa pannulla. Laita kanapihvi riisikakkujen väliin, leikkaa porkkanasta pari ohutta viipaletta väliin ja laita vielä lusikallinen maapähkinävoikastiketta.

Maapähkinävoikastike

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl öljyä
  • Ripaus suolaa
  • ¼ sitruunan mehu

Sekoita ainekset keskenään.

Paahdettu vihannessalaatti

​​​​​​​

  • 1 parsakaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 tomaattia
  • Voita paistamiseen
  • Suolaa
  • pippuria

Paahda vihannekset voissa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa maapähkinävoikastikkeen kanssa ja koristele isolla pitsikeksillä.

Pitsikeksi

  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 7 rkl vettä
  • Rypsiöljyä

Sekoita ainekset keskenään ja keitä kasaan pannulla kunnes vesi haihtuu. Jätä hetkeksi kypsymään ennen tarjoamista.

Karpalokinuski

Kinuski

  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 rkl maapähkinävoita

Keitä kaikki ainekset kattilassa kasaan kinuskikastikkeeksi koko ajan sekoittaen.

Karamellisoitu riisikakku

  • 1 riisikakku
  • ½ dl sokeria
  • Nokare voita

Puolita riisikakku. Ruskista sokeri pannulla, lisää joukkoon voi. Karamellisoi, eli paista kauniin kellertäväksi riisikakut molemmilta puolilta.

Lue myös:

    Uusimmat