Eetu Kallioinen kertoi, mitä dramaattisissa tuplahudeissa oikein tapahtui

Eetu Kallioinen näytti höyryävän vastustamattomasti mitaleille olympialaisten skeet-ammunnassa, mutta kaksi tuplaohilaukausta pudottivat hänet kärkipaikalta suoraan mitalien ulkopuolelle, neljänneksi.

Kallioinen pudotti 28 ensimmäistä kiekkoa jäätävällä varmuudella. Sitten, kiekot 29 ja 30 väistivät haulit. Tilanne oli vielä pelastettavissa, mutta sama toistui kolmannen ammuntakierroksen kahdella viimeisellä kiekolla. Neljän ohilaukauksen myötä hän putosi neljänneksi, eikä päässyt enää jatkamaan mitalitaistossa.

Ampujat antavat itse käskyn, jonka jälkeen kaksi kiekkoa singotaan yhtäaikaisesti ilmaan.

– Kumpikaan ei ollut teknisesti hyvä suoritus. Ensimmäisessä tuplapummissa ei ehkä ollut valmistautuminen täysin hyvä, en ehkä ollut täysin valmis, kun pyysin. Vähän lähti niin sanotusti lapasesta, ei ollut kaikki valmista niin kuin piti. Toinen tuplapummi oli teknisesti yhtä huono, mutta syytä, miksi se tuli, en tiedä. Kaikki piti olla kunnossa ja valmiina, mutta tällä kertaa siihen sattui tulemaan tuplapummi, Kallioinen kertasi.

Ensimmäisen ohiammunnan syytä hän osasi perustella vielä lisää. Kun ammunta sujui niin hyvin, hän oli flow-tilassa, mutta flow’n ja herpaantumisen välinen ero on hiuksenhieno.

– Joskus asiat ovat hyvin pienestä kiinni. Kun kulkee tarpeeksi hyvin, alkaa äkkiä oikomaan asioissa. Ehkä siinä tapahtui sillä lailla, että tuntui valmiilta, mutta katse ei ollut ok tai jotain vastaavaa. Se on päällimmäinen, mitä tuli mieleen, että tuli ohilaukaukset. Kaikki ei ollut valmista vielä, niin hyvin kuin olisi pitänyt olla.

– Jos olisin tiennyt siinä hetkessä, että en ole valmis, en olisi pyytänyt. Tuntui, että kaikki olisi (valmista), mutta ei ollut, Kallioinen totesi.

Kuwaitin 58-vuotias konkari Abdullah Alrashidi ampui vielä kolmannen kierroksen lopussa kaksi ohi, ja jos Kallioinen olisi osunut yhdenkin neljästä ohilaukauksestaan, kaksikko olisi ollut tasoissa. Paremman alkukisan sijoituksensa vuoksi Kallioinen olisi pudottanut Alrashidin ulos. Näin ei käynyt.

– Kyllä kävi mielessä, että yksikin osuma olisi riittänyt, mutta ei tällä kertaa. Monta kertaa ollaan päästy jatkoon viimeisellä kiekolla, mutta tällä kertaa ei vain mennyt niin. Homma olisi ollut selvä, kun olisi ampunut kaikki rikki. Ei olisi tarvinnut miettiä, Kallioinen lisäsi.

Kallioinen painotti, etteivät virheet johtuneet olympialaisten ”isoista valoista”.

– Yllättävän rento fiilis (finaalissa). Ei ollut mikään kovin paha jännitys, on pahempiakin ollut. Oli kaikin puolin hyvä ampua, rento ja mukava, antoi mennä vaan. Oli normaalia, vaikka ei tämä normaali paikka ollut kuitenkaan. Kyllä siinä oma momenttinsa oli, sitä ei voi kieltää.

Puolustusvoimissa kersanttina ampujia kouluttava Kallioinen palaa keskiviikkona Suomeen ja sanojensa mukaan Santahaminaan noin kuukauden sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja