Eetu Kallioinen jäi katkeralla tavalla ilman olympiamitalia, isältä jykevä viesti poikansa suorituksesta – "Aika monella se petti pahemmin"

Neljänneksi skeetin olympiafinaalissa sijoittuneen Eetu Kallioisen isä Tero Kallioinen on äärimmäisen ylpeä pojastaan, vaikka pettymys mitalien karkaamisesta on valehtelematta suuri.

– Vähän on kaksijakoiset fiilikset. Tavallaan pettynyt, tavallaan pitää olla ylpeä. Paljon oli tarjolla lähellä, mutta paljon huonomminkin olisi voinut mennä, Tero Kallioinen kuvailee tuntemuksiaan MTV Urheilulle.

Vaikka päällimmäinen tunne onkin nyt pettymys, tiedostaa isä Kallioinen hyvin, kuinka komea saavutus nelossijakin on.

– Se oli pienestä kiinni, mutta ei vain riittänyt tällä kertaa. Jos rehellisiä ollaan, on vähän tyhjä olo. Harmittaa Eetun puolesta, kun se oli niin lähellä. Kun aikaa menee, osaa varmasti käsitellä asioita eri tavalla. Kova suoritus se oli, Tero-isä toteaa.

Eetu Kallioinen esiintyi läpi olympialaisten tasaisella varmuudella. Maanantaisen finaalinkin Kallioinen aloitti häikäisevästi, mutta sitten ohilaukaukset pudottivat 23-vuotiaan ampujan mitalisijojen ulkopuolelle. Ampujana itsekin kunnostautunut Tero Kallioinen arveli jännityksen näytelleen osaa finaalin ohilaukauksissa.

– Vähän näytti tuulevan ja tämä on niin tuuliherkkä laji. Saattoi olla, että tuulella oli pikkuisen vaikutusta. Jännitys varmaan oli tosi kova jo tuossa vaiheessa. Siinä ei paljoa tarvitse olla jännitystä, kun tämä on niin herkkä laji.

– Harmittaa, että tuli se tuplapummi. Jos olisi toisen saanut, se olisi pelastanut paljon.

Käynnissä oleva vuosi on ollut Eetu Kallioiselle ikimuistoinen. Toukokuussa hän tähtäsi upeasti EM-pronssia, mikä toi hänelle samalla paikan Tokion olympialaisiin, jossa vahvat esitykset jatkuivat.

Yksi tekijä Kallioisen vahvan kauden taustalla on Suomen päävalmentajaksi saapunut italialaisluotsi Pietro Genga. Gengan alaisuudessa Kallioisen ammunta on ottanut suuria harppauksia varsinkin teknisesti.

– Todella hyvä vuosi ollut. Hän on kehittynyt ampujana tosi paljon. Uusi valmentaja on tuonut paljon uutta. Eetu on harjoitellut paljon. Hän on tehnyt töitä tämän eteen. Ei tämä tyhjästä tullut. Kovalla työllä saavutetaan määrättyjä asioita, Tero-isä sanoo.

Isä pitää kovaa työmoraalia poikansa suurena vahvuutena. Isän mukaan poika on parhaimmillaan myös kilpailutilanteissa. Päätä ei palella kovissakaan paikoissa.

– Hän on määrätietoinen harjoittelija ja todella vahva kilpailija. Joku voisi nyt sanoa, ettei pää kestänyt, mutta kyllä se kesti aika paljon. Aika monella se petti vielä pahemmin. Hän on henkisesti vahva ampuja, Tero Kallioinen vakuuttaa.

Tero Kallioinen uskoo, että Eetu osaa kääntää olympiapettymyksensä voimavaraksi.

– Sen verran tunnen poikani, että hän tekee vielä enemmän. Hänellä on kova palo kehittyä ja olla maailman kärkiampuja.

Lue myös:

    Uusimmat