Eeli Tolvasella tuskainen peli: "Rupesi naurattamaan, kun ei mennyt sisään"

Nuoret Leijonat voitti Kazakstanin 5-0, mutta maalitykki Eeli Tolvanen jatkaa kahden ottelun jälkeen kiikaritehoilla. Tolvanen kiistää olevansa huolestunut maalittomuudestaan.

– Mulla oli paljon paikkoja, ketjukavereilla oli paljon paikkoja, mutta jostain syystä ei vain saatu sisään, Tolvanen tokaisi Kazakstan-pelin jälkeen.

Kazakstanin maalivahti Demid Jeremejev torjui 51 kertaa. Tolvanen antoi kumiukolle tunnustusta.

– En tiedä oliko mulla 10 tai 15 laukausta ja se otti kaikki kiinni. Aikamoisia huippukoppeja otti. Hyvä debyytti hänelle näissä pääsarjakisoissa. Pitää hattua nostaa, Tolvanen mietti.

NHL-seura Nashville Predatorsin sopimuspelaajiin kuuluva Tolvanen painotti, ettei ottelu ollut lukuisista maalipaikoista huolimatta helppo. Kazakstan pelasi tasoonsa nähden hyvän ottelun.

– Vaikeaa oli pelata heitä vastaan. Siellä oli aikamoinen bussi keskialueella. Kaverit taistelivat hyvin ja taklasivat paljon. Ärsyttävä joukkue pelata vastaan. Eivät antaneet mitään helpolla.

Tolvanen katsoi pelanneensa ketjukavereidensa Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen kanssa jo parempaa hyökkäyspeliä kuin Ruotsi-ottelussa. Ketjun ainoaksi onnistumiseksi jäi kuitenkin Heponiemen kolmannen erän 5-0-maali.

– Saimme hyvin hyökkäystä kuntoon, mutta kakkoskiekoissa pitää olla vielä terävämpiä. Jos oltaisiin oltu niissä hereillä, olisimme voineet tehdä muutaman nyytin, Tolvanen näki.

Viime kaudella hurjaa jälkeä KHL:ssä ja Jokereissa tehnyt Tolvanen myönsi turhautuneensa, kun Jeremejev veti pidemmän korren jokaisessa paikassa.

– Välillä kiristi, mutta lopussa rupesi jo vähän naurattamaankin, kun oli niin paljon paikkoja, eikä mennyt sisään. Mutta pitää olla tyytyväinen, että joukkue voitti. Se on tärkeintä.

Tolvanen kiistää, että tehottomuus turhauttaisi.

– Ei se paina sillä lailla. Olen keskittynyt tällä kaudella puolustuspeliin Pohjois-Amerikassa, pienen kaukalon peliin. Sitä olen saanut kehitettyä eteenpäin. Kyllä ne taidot ovat siellä ja kyllä ne maalit sieltä tulevat, kun saadaan paikkoja. Pitää vaan luottaa itseensä. Ei saa hermostua liikaa, vaan pitää vaan jatkaa duunintekoa.

Tolvanen muistuttaa, että Suomen joukkueesta löytyy kyllä ratkaisijoita laajalla rintamalla.

– Jos emme pysty tekemään maaleja (ykkösketjuna), voimme auttaa joukkuetta jollain muulla tavalla. Meillä on muitakin pelaajia, jotka pystyvät tekemään maaleja. Ei se ole siitä kiinni.

Seuraavan kerran Tolvanen pääsee yrittämään pistetilastonsa avaamista lauantaina, kun vastaan tulee Slovakia. 

Lue myös:

    Uusimmat