Mainos

Edustajat äänestävät sokkona - vakuussopimus ei kokonaan suomeksi

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen arvostelee kovin sanoin Suomen ja Espanjan välistä vakuussopimusta. Hänen mielestään syntynyt sopimus ei ole niin hyvä kuin aluksi annettiin ymmärtää.

- Ei tuo Suomen vakuus mitenkään täysimääräinen ole, vaikka sitä on kovasti hehkutettu. Tässä jää Suomelle melkoinen riski, Kaikkonen kertoi MTV3 Uutisille SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

Kaikkosen mukaan kansanedustajat joutuvat äänestämään vakuussopimuksesta huomenaamulla, vaikka sitä ei ole vielä kokonaan edes käännetty Suomen kielelle.

- Me ei olla vieläkään saatu suomenkielisenä kokonaisuutta. Siinä mielessä on vielä vaikea sanoa, onko siinä jotakin muuta. Täytyy nyt luottaa siihen, että neuvottelijat ovat neuvotelleet mahdollisimman hyvää sopimusta. Mutta ei se nyt niin erinomainen ole kuin aluksi annettiin ymmärtää, Kaikkonen toteaa.

Hän uskoo, että hallituspuolueet runnovat sopimuksen läpi huomisessa äänestyksessä. Keskustan kansanedustajat aikovat äänestää sopimusta vastaan.

Eduskunta äänestää vakuussopimuksesta huomenna aamulla kello 10.

Perussuomalaiset eivät hyväksy

Myös perussuomalaiset suhtautuvat kielteisesti Espanjan ja Suomen väliseen vakuussopimukseen. Kansanedustaja Juho Eerolan mukaan kansanedustajilla tuli liian kiire tulkita vakuussopimusta.

- Ei rehellisesti ottaen ollut riittävästi aikaa tutustua sopimukseen. Jonkin verran se pohjautui Kreikan sopimukseen, mutta sekin oli hyvin epäselvä. Eilen illalla saimme sopimuksen kahdeksan aikaan ja yöllä jouduimme sitä lukemaan. Ei sen näin pitäisi mennä, Eerola sanoo MTV3 Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.