Mainos

Eduskuntaan? Ozan Yanar joutuu vielä jännittämään

27-vuotias vihreiden maahanmuuttajataustainen taloustieteiden maisteriopiskelija Ozan Yanar ei vielä täysin uskalla iloita pääsystään eduskuntaan.

Ääniero vihreiden Johanna Suomuvuoreen on vain muutamia kymmeniä, joten vasta tarkastuslaskennassa selviää, kumpi lopulta pääsee eduskuntaan. 

– Olen saanut onnitteluja aivan järjettömät määrät, mutta tässä toisaan joudutaan vielä muutama päivä jännittämään tulosta, Yanar kertoo. 

Ozan Yanar on positiivisesti yllättynyt suomalaisilta saamastaan luottamuksen määrästä. Hän sai eduskuntavaaleissa peräti 4000 ääntä Helsingin vaalipiirissä.

– Olen tosi otettu, ja tulos pistää tosi nöyräksi. Uskomatonta, että näin moni on antanut minulle äänensä. 

Nykyinen Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja Yanar uskoo, että häntä ovat äänestäneet hyvin monenlaiset ihmiset. 

– Tässä on ollut yleistä tyytymättömyyttä esimerkiksi kokoomuksen politiikkaa kohtaan, ja myös demareiden politiikkaa on kritisoitu. Ääniä on tullut sekä oikealta että vasemmalta. Myös nuoret ja maahanmuuttajataustaiset ovat todennäköisesti äänestäneet minua sekä sellaiset, jotka haluavat Suomesta kansainvälisemmän, avoimemman ja ennakkoluulottomamman, Yanar luettelee. 

Ozan Yanar on suomalaisille melko tuntematon nimi. Yanarilla on hyvin kansainvälinen tausta. Vanhemmat ovat turkkilaisia, mutta Yanar on viettänyt suuuren osan lapsuudestaan vanhempien opintojen ja töiden vuoksi Englannissa ja Kyproksella. Hän muutti Suomeen isänsä luokse 14-vuotiaana ja on siis asunut Suomessa jo 13 vuotta. Yanarilla on kaksi maailmalla asuvaa sisarusta.
 
– Olen kiitollinen suomalaiselle yhteiskunnalle, että olen sanut hienon koulutuksen täällä ja sitä kautta lähtenyt rakentamaan uraani. Nyt lähden omalta osaltani parantamaan suomalaista yhteiskuntaa. 

Ozar Yanar pitää tiiviitä yhteyksiä ystäviinsä ja sukulaisiinsa Turkissa. 

– Turkki on hieno paikka ja hieno maa. Tosin sielläkin on omat ongelmansa.  Koen että turkkilaisuus ja suomalaisuus ja identiteetit ylipäätään eivät sulje pois tosiaan. On kiva olla esimerkiksi sekä istambulilainen että helsinkiläinen samanaikaisesti, Yanar pohtii. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.