Eduskunta tuomitsi yhdessä äärijärjestöjen väkivallan – poliiseille luvattiin resursseja

3:14

Eduskunta keskusteli tänään täysistunnossa ääriliikkeiden väkivallasta ja sen torjunnasta.

MTV Uutisten politiikantoimittaja Johanna Tuurin mukaan keskustelua käytiin pääasiassa hyvin rakentavassa hengessä. Eduskunnasta haluttiin lähettää viesti, että väkivallalla tai epädemokraattisella toiminnalla ei ole sijaa Suomessa. Väkivalta ja vihapuhe tuomittiin yhdessä, ja rasismin torjunnan ilmoitettiin olevan koko yhteiskunnan tehtävä.

Keskusteluissa nousivat puheenaiheeksi muun muassa vihapuheen, syrjäytymisen ja työttömyyden torjumisen.

Keskustelussa sivuttiin myös poliisin voimavaroja ja resursseja. Sisäministeri Paula Risikon mukaan noin 200 määräaikaisen poliisin sopimuksia pyritään jatkamaan vuoden vaihteessa. Myös nettipoliisien resursseja pyritään lisäämään. 

Perussuomalaisia hiillostettiin rasismista

Oppositio kiitti hallitusta jo aloitetuista toimisista.

Sdp kuitenkin vaati perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaita allekirjoittamaan rasismin vastaisen julistuksen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon (ps.) mukaan puolueen jokainen kuntavaaliehdokas on kuitenkin sitoutunut arvokkaaseen käytökseen.  

– Käsittääkseni se sisältää myös sen, että ei tee mitään rasistisia toimia tai ulostuloja. Lisäksi olemme jo allekirjoittaneet rasisminvastaisen julistuksen, kuten muutkin puolueet täällä.

Perussuomalaiset sanoi ryhmäpuheessaan kannattavansa muiden puolueiden lailla avoimen ja asiallisen keskustelun lisäämistä yhteiskunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja