Eduskunnan jättävä Timo Soini sanailee plokissaan sinisten rökäletappion jälkeen: "Mikään ihmisen tekemä ei ole kestävää"

Sampo Terho hurjana: Olemme taistelleet! 0:51
Video: Sinisten Sampo Terho hurjana: Olemme taistelleet!

Väistyvä ulkoministeri Timo Soini (sin.) kommentoi lyhyin sanankääntein blogikirjoituksessaan eduskuntavaalien tulosta, joka jäi sinisten kannalta kauas jytkystä. Soinin jättämä perussuomalaiset ylsi sen sijaan samoihin paikkoihin kuin edellisissä vaaleissa.

Soini toivoo voittajille onnea ja ymmärrystä.

– Häviäjille voimia kestää tappio. Mikään ihmisen tekemä ei ole kestävää, Soini sanailee.

Soini muisuttaa, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja ääneen ja johtoon nousevat pian uudet päättäjät, kuten Soinin mukaan kuuluukin.

– Kansa on puhunut, pulinat pois, Soini päättää.

Soini vei aikanaan perussuomalaiset kahteen vaalivoittoon. Puolueen vuonna 2017 jättänyt Soini ei ollut enää tämän kevään vaaleissa ehdolla eduskuntaan. Hän ei ole toistaiseksi kertonut aikeistaan eurovaalien suhteen.

Lue Timo Soini kirjoitus kokonaisuudessaan:

"Voittajille onnea ja ymmärrystä. Häviäjille voimia kestää tappio.

Mikään ihmisen tekemä ei ole kestävää.

Vaaleissa mitataan puolueiden ja ehdokkaiden kannatus, ei sitä kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja ääneen.

Suomi herää uuteen aamuun ja sitä johtavat pian uudet päättäjät. Niin sen pitääkin olla. Kansa on puhunut – pulinat pois."

Lue myös:

    Uusimmat