Sanna Marin ei avaa uuden sopimuksensa yksityiskohtia – "Toivon mukaan voin tulevaisuudessakin tänne veroni maksaa"

Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään 1:03
Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään.

"Toivon mukaan voin tulevaisuudessakin asua Suomessa ja tänne veroni maksaa."

Eduskunnan jättävä entinen pääministeri Sanna Marin (sd.) ei avaa uutta tehtäväänsä koskevan sopimuksen yksityiskohtia.

– Näitä sopimuksen ehtoja ei ole julkistettu, ei instituutin puolelta enkä minä ole niitä myöskään julkistanut, enkä sitä tässäkään tee, hän sanoi toimittajille eduskunnassa.

Marin ilmoitti viime viikolla, että hänet on valittu Tony Blair Instituten strategiseksi neuvonantajaksi. Ainakaan tällä hetkellä muutto Lontooseen ei ole Marinille ajankohtaista vaan hän jatkaa asumista Suomessa.

– Toivon mukaan voin tulevaisuudessakin asua Suomessa ja tänne veroni maksaa.

Eduskunta myönsi tiistaina Marinille vapautuksen kansanedustajan tehtävästä. Eduskunnan puhemiesneuvosto kertoi perjantaina puoltavansa Marinin eroa.

Puhemiesneuvostossa olisi ollut halua saada Marinilta lisäselvitystä tämän uudesta työstä. Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) sanoi perjantaina kaivanneensa yksityiskohtia työn luonteesta ja siitä, onko kyseessä työsuhde ja kuinka pitkä sellainen.

Kiersi kysymyksen Irakista

Marinilta kysyttiin myös siitä ristiriidasta, että Vladimir Putinin hyökkäyssotaa Ukrainassa voimakkaasti kritisoinut Marin menee töihin Tony Blairin nimeä kantavaan instituuttiin.

 Pääministeri Blairin johtama Britannia hyökkäsi vuonna 2003 yhdessä Yhdysvaltojen kanssa Irakiin.

– Tietysti historiassa on paljon sellaista, jota jälkikätisesti voidaan arvioida. Itse lähden edistämään tässä tulevassa tehtävässäni niitä asioita, joiden puolesta olen tähänkin asti tehnyt töitä, erityisesti ihmisoikeuksien, tasa-arvon, ilmaston ja uusien teknologioiden puolesta. Uskoisin, että geopolitiikkakin omalta osaltansa tähän työhön liittyy, Marin sanoi toimittajille eduskunnassa.

– Kaikista näistä tehtävistä tulette varmasti lisää kuulemaan. Tässä vaiheessa en niistä voi lisää kertoa, mutta eiköhän nämä kaikki aikanaan valkene, Marin jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat