Edulliset lomaparatiisit Euroopassa: Täällä on jopa kolme kertaa halvempaa kuin Suomessa

Etelä-Euroopassa on paitsi lämpimämpää myös huomattavasti halvempaa kuin Suomessa.

Suomalaisessa keskitason ravintolassa kolmen ruokalajin ateria kahdelle hengelle maksaa halvimmillaan 46 euroa. Suomalainen olut puolestaan maksaa ravintolassa keskimäärin 4,69 euroa ja keskitason viinipullo kaupassa 10 euroa. eteläisessä Euroopassa syöminen ja juominen on huomattavasti halvempaa.

Bulgaria

Bulgariassa kulutustavaroiden hinnat ovat noin 47 prosenttia pienemmät kuin Suomessa. Syöminen ja juominen voi olla Bulgariassa jopa kolme kertaa edullisempaa kuin Suomessa. Esimerkiksi kolmen ruokalajin ateria keskitason ravintolassa kahdelle hengelle maksaa halvimmillaan rapiat 12 euroa.

Kaupoissa on vielä halvempaa. Keskitasoinen viini maksaa kaupoissa keskimäärin 3.40 euroa. Taksilla Bulgariassa matkustaa lähes yhtä halvalla kuin Suomessa joukkoliikenteessä. Viisi kilometriä taksissa maksaa noin 2.65 euroa.

Turkki

Turkissakaan ulkona syöminen ei maksa liikaa. Halvimmillaan kaksi henkilöä nauttii kolmen ruokalajin aterian keskitason ravintolassa noin 11 eurolla ja siemaisee sen painikkeeksi paikallista olutta tuoppihintaan 1.96 euroa.

Suomessa viiden kilometrin taksimatka maksaa noin 14 euroa. Turkissa samasta matkasta selviää alle kuudella eurolla. Turkissa kulutustavaroiden hintataso on 37 prosenttia vähemmän kuin Suomessa.

Kroatia

Kroatiassa saat ravintolassa puolen litran oluttuopin alle kahdella eurolla. Kaupasta ostettuna paikallinen olut maksaa alle euron.

Kolmen ruokalajin ateria kahdelle puolestaan irtoaa halvimmillaan noin 15 eurolla. Kroatiassa kulutustavaroiden hinnat ovat 31 prosenttia halvemmat kuin Suomessa.

Espanja

Keskitason ravintolassa kolmen ruokalajin ateria maksaa kahdelle henkilölle 25–45 euroa. Keskitasoinen viini maksaa kaupoissa kolmesta kuuteen euroa ja paikallinen olut ravintolassa noin kaksi euroa.

Espanjassa kulutustavaroiden hintataso on noin 23 prosenttia alempana Suomen tasosta.

Slovenia

Slovenia on tilastojen mukaan hieman Espanjaa halvempi. Sen kulutustavaroiden hintataso on Suomen hinnoista noin 26 prosenttia vähemmän. Ravintolassa kaksi henkilöä syö kolmen ruokalajin aterian halvimmillaan 18 eurolla ja ajelee taksilla viiden kilometrin matkan noin kuudella eurolla.

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lähde: http://hintataso.tietoinfo.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja