Edmonton on ottanut opikseen Jesse Puljujärven tilanteesta – huippulupauksen kanssa ei hätäillä: "Haluamme heille ympäristön, jossa he ovat tärkeitä"

4:02
Ville Nieminen pohtii koronaviruksen vaikutuksia NHL:ään.

Edmonton Oilersin GM Ken Holland kertoo, ettei seura halua hätäillä puolustajalupaus Philip Brobergin kanssa.

Holland kertoi Edmonton Journal -lehdelle, että joukkueen viime kesän ykköskierroksen varaus Broberg pelaa vielä ensi kaudella Ruotsissa. Kahdeksantena pelaajana varattu ruotsalaispuolustaja pelasi jo tällä kaudella Ruotsissa Skellefteån riveissä, mutta Holland haluaa Brobergin kasvavan korkoa vielä ensi vuonnakin.

– Philip pelasi miesten sarjassa jo tällä kaudella 18-vuotiaana. Meistä tuntuu, että hän on hyvässä paikassa Skellefteåssa. Philip oli tyytyväinen tähän kauteen, ja me haluamme nähdä häntä enemmän erikoistilanteissa ensi kaudella.

– Hän voi tulla Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2021-22, jolloin näemme, pystyykö hän ottamaan jonkun pelipaikan. Emme vain jakele niitä, Holland sanoo Edmonton Journalin mukaan.

Ehkä Edmonton on ottanut opikseen suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven tilanteesta. Viidentenä pelaajana omana varausvuonnaan varattu Puljujärvi ei onnistunut murtautumaan kolmen ensimmäisen kautensa aikana täysin kokonaan NHL:ään, joten Puljujärvi suuntasi täksi kaudeksi Kärppiin hakemaan vastuuta ja kehittymään entistä enemmän pelaajana. Hän teki siis siirron, joka olisi pitänyt tehdä kenties jo aiemmin.

Tätä nykyä Edmontonin GM:nä toimiva Holland saapui täksi kaudeksi uuteen tehtäväänsä Detroit Red Wingsin organisaatiosta, jossa hän työskenteli samoissa tehtävissä useiden vuosien ajan. Holland haluaa tuoda Edmontonin tekemiseen samanlaista malttia, jota Detroit on osoittanut nuorten pelaajien kanssa jo vuosia.

– Rakensimme Detroitissa ohjelman, jossa annoimme nuorien kehittyä rauhassa. Tosi harva nuori pelaaja selvitti tiensä Red Wingsiin, kuten 19-vuotias Dylan Larkin. Haluamme nuorille pelaajille ympäristön, jossa he ovat tärkeitä, Holland perustelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja