NHL-tähti näki Wayne Gretzkyn 27 vuoden takaisen vääryyden ensimmäistä kertaa – vanhat demonit heräsivät eloon

Ville Nieminen avaa, miten NHL-pelaajien palkka kutistuu koronaviruspandemian aikaan 4:02
Ville Nieminen pohtii koronaviruksen vaikutuksia NHL:ään.

Toronto Maple Leafs olisi voinut voittaa Stanley Cupin vuonna 1993, jos tuomari olisi huomannut NHL:n kaikkien aikojen parhaan pelaajaan Wayne Gretzkyn korkean mailan ratkaisupelin loppuhetkillä.

Toronto Maple Leafsin kannattajat kiroavat edelleen vuoden 1993 kuudetta konferenssifinaalia Los Angeles Kingsiä vastaan.

Maple Leafs oli voiton päässä finaalipaikasta, ja ottelu oli jatkoajalla tasan 4–4. Maple Leafs oli alivoimalla, kun Wayne Gretzky huitaisi ilmeisen vahingossa Toronton tähtipelaajaa Doug Gilmouria leukaan.

Huipputuomari Kerry Fraser jätti kuitenkin rikkeen viheltämättä, ja hetkeä myöhemmin Gretzky teki voittomaalin. Kings vei vielä seitsemännen ottelun ja eteni finaaliin.

Kanadalainen mediajätti Sportsnet näytti ottelun, ja Gilmour näki tilanteen televisiosta ensimmäistä kertaa. Hän kommentoi tuntemuksiaan Twitter-tilillään.

– Kun katson peliä fanin näkökulmasta, voin aistia tunteet. Kun elät hetkessä, on paljon asioita, joita et huomaa, hän kirjoitti.  

Fraser myönsi virheen Players Tribunen vuonna 2016 tekemässä jutussa. Hän kertoi, että sen aikaisilla säännöillä Gretzkylle olisi kuulunut viiden minuutin rangaistus.

– Minun olisi pitänyt tietää, kun näin Gretzkyn luistelevan pois. Gretzky oli aina ensimmäisenä kiistelemässä tuomioista. Tällä kertaa hän vain livahti pois. Sen olisi pitänyt herättää minut, Fraser kertoi.

Vuoden 1993 jälkeen Maple Leafs on edennyt konferenssifinaaliin kolme kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat