Mainos

Edis Tatli ottelemaan Madison Square Gardenille lajin tulevaa supertähteä vastaan: "Käytännössä yhden voiton päästä MM-ottelusta"

14:38
Videolla Edis Tatli Tulosruudun viikon vieraana.

Suomen nyrkkeilyn eliittiin kuuluva Edis Tatli pääsee ottelemaan 20. huhtikuuta Madison Square Gardenille. Vastustajaksi kehään nousee yhdysvaltalainen Teofimo Lopez. Tatlin manageri Pekka Mäki kertoi MTV Urheilulle uskomattomasta mahdollisuudesta.

Tatlista tulee kolmas suomalainen, joka ottelee Madison Square Gardenilla. Eva Wahlström otteli areenalla viime joulukuussa Irlannin Katie Tayloria vastaan. Sitä edellinen suomalainen Gunnar Bärlund otteli kyseisellä näyttämöllä 80 vuotta sitten. 

– Se on upea mahdollisuus. Sanoinkin tuossa yhdessä vaiheessa, että sitä voisi verrata ammattinyrkkeilyn olympiapaikkaan. Tatli on nyt käytännössä voiton päässä MM-ottelusta, Mäki sanoo.

– Olin itse mukana Wahlströmin kanssa paikan päällä ja se on hieno paikka. Ennen kaikkea kuitenkin se, että hän pääsee nyt näyttämään omat kykynsä nyrkkeilymaailman silmien edessä. Se on sellainen paikka, jossa on mahdollista noussa ison maailman nyrkkeilytähteyteen, Mäki jatkaa. 

Tuleva vastustaja Lopez on nouseva uusi tähti, joka on voittanut 12 ottelustaan kaikki ja kymmenen tyrmäyksellä.

– Vastustaja on hyvä- ja kovalyöntinen kaveri. Kokemustaso Edikseen verrattuna ei ole samaa luokkaa. Tietysti suhtaudutaan jokaiseen vastustajaan vakavasti ja valmistaudutaan huolella. Kyllä me lähdetään sinne selkeää voittoa hakemaan. Uskon sataprosenttisesti Tatlin kykyihin, että me teemme siellä jotain isoa, Mäki kertoo.

– Tämä on hieno ottelu enkä malta odottaa, että pääsen kehään. Lopez on taitava nyrkkeilijä, mutta häntä odottaa huhtikuussa karu yllätys. Tavoitteenani on ollut jo kauan voittaa maailmanmestaruus, eikä López estä minua onnistumasta, Tatli sanoo tiedotteessa.

Mäellä on selkeä suunnitelma sille, mitä tästä ottelusta ja sen tarjoamasta jatkosta haetaan. 

– Meillä on tavoitteena se, että Tatli ottelee tämän vuoden puolella maailmanmestaruudesta. Tämä on yksi askel sitä kohti. Lopez pitää voittaa. Voitolla nimi tulee heti suureksi isolla tavalla, Mäki sanoo.

Madison Square Gardenia tavataan kutsua “Nyrkkeilyn Mekaksi” – areenalla nähtiin esimerkiksi kaksi ensimmäistä Muhammad Alin ja Joe Frazierin välistä ottelua vuosina 1971 ja 1974 sekä Rocky Marcianon ja Joe Louisin kohtaaminen vuonna 1951. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja