Eckerö Line: Ainoaa suomalaista varustamoa rangaistaan

Eckerö Linen lähdöt Helsingistä Tallinnaan ja sieltä takaisin peruuntuvat, jos jäänmurtajia koskeva tukilakko laajenee matkustajaliikenteeseen. Varustamolla on yksi alus, joka liikennöi Helsingin ja Tallinnan väliä kahdesti päivässä.

Ensimmäinen peruuntuva lähtö olisi kiirastorstaina 2.4. kello 15.30 Helsingistä Tallinnaan. Iltapäivän lähtö on lähes täyteen varattu eli lakko peruisi noin 2 000 ihmisen matkan.

Toimitusjohtaja Taru Keronen arvostelee voimakkaasti jäänmurtajien lakon mahdollista laajentamista risteilyihin. Hän arvioi, että työtaistelu iskisi Suomen lipun alla olevaan varustamoon muita voimakkaammin.

– Olen tyrmistynyt, että Suomen Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto vahingoittavat ainoan varustamon toimintaa, joka Tallinnan ja Helsingin välillä vielä työllistää suomalaisia merimiehiä.

Risteilyn varanneiden täytyy tällä hetkellä vain odottaa ja toivoa jäänmurtajia koskevan työhtokiistan ratkeamista. Kiistaa sovitellaan parasta aikaa valtakunnansovittelijan toimistolla.

– Meillä ei ole mitään vaikutusmahdollisuuksia itse kiistaan, koska emme ole siinä osapuolena. Olemme ihan sijaiskärsijänä, Keronen sanoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat