Earth Hour sammuttaa valot jälleen tunniksi – WWF:ltä myös ruokailuvinkkejä

Ilmastotapahtuma Earth Hour sammuttaa tänään valoja ympäri maailmaa. Ympäristöjärjestö WWF:n vuotuinen tempaus järjestetään jo yhdettätoista kertaa.

Valoja sammutetaan kussakin maassa tunnin ajaksi alkaen puoli yhdeksältä illalla paikallista aikaa.

Suomessa Earth Hour kannustaa tekemään ilmastotekoja ruokalautasella. WWF:n mukaan ruoka muodostaa noin viidesosan yksityisen kulutuksen ilmastovaikutuksista, mikä on saman verran kuin liikenteen osuus.

– Helpoin tapa vähentää oman ruokavalion vaikutuksia ympäristöön on korvata osa lihasta kasviksilla. Parhaita vaihtoehtoja ovat kaudenmukaiset kasvikset. Myös lähivesien kalat ovat oiva vaihtoehto, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Lukuisat ravintolat ja kahvilat osallistuvat tempaukseen tänäkin vuonna. Ne tarjoavat pieniä ja suuria ilmastoystävällisiä illallisia kynttilänvalossa ympäri Suomen. Ravintoloiden ja muiden tahojen järjestämät tapahtumat löytyvät earthhour.fi-kampanjasivustolta.

WWF:n Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi. Vuonna 2016 Earth Hourissa oli mukana yhteensä ennätykselliset 178 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä.

Earth Hour pimensi kuuluisat maamerkit – Hong Kongissa joku unohti sammuttaa valot 1:16

Lue myös:

    Uusimmat