E-Korea kiistää saaneensa kiinni tovereitaan tappaneen sotilaan

Etelä-Korea kiistää, että se olisi saanut kiinni viisi palvelustoveriaan tappaneen sotilaan. Viranomaisten mukaan sotilaat yrittävät yhä saada hänet kiinni Pohjois-Korean rajan tuntumassa. Sotilas on saarrettu metsäiselle alueelle.

Uutistoimisto Yonhap ja YTN-televisio kertoivat, että sotilas olisi saatu kiinni. Viranomaiset kieltävät televisiokanavan tiedot, jonka mukaan sotilas olisi puhunut isänsä kanssa ja valmistautuisi antautumaan.

Rynnäkkökiväärillä varustatunut 23-vuotias kersantti heitti lauantai-iltana kranaatin ja avasi tulen palveluspaikassaan. Viiden kuolleen sotilaan lisäksi seitsemän haavoittui.

Paennut sotilas kävi häntä etsivien sotilaiden kanssa eilen tulitaistelun. Sotilaat ovat saaneet luvan tappaa, jos sotilas ei antaudu.

– Tavoitteemme on saada hänet kiinni elävänä, sotilasviranomainen sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Ampuja suoritti pakollista kaksivuotista asevelvollisuuttaan. Hän palveli Goseongin maakunnassa lähellä Koreoiden tiukasti valvottua rajaa. Myös useimmat lauantain ampumisen uhrit ovat parikymppisiä asevelvollisia.

Etelä-Korean armeijassa on viime vuosina sattunut useita itsemurhia ja ampumistapauksia. Syynä pidetään syvälle juurtunutta simputusta ja kiusaamista.

Lue myös:

    Uusimmat