Duuman vaalit: ”Yllätykset todennäköisesti vähissä”

Duuman vaalit, eli Venäjän parlamentin alahuoneen vaalit alkavat huomenna ja kestävät sunnuntaihin.

MTV Uutisten Maailma & Kotimaa -toimituksen päällikkö Mirja Kivimäki uskoo, että vaaleissa yllätykset tulevat todennäköisesti olemaan vähissä.

Kivimäki toteaa Viiden jälkeen -ohjelmassa, että vaalit ovat siltä osin poliittista teatteria, että Yhtenäinen Venäjä tulee dominoimaan vaaleja.

– Mutta tässä täytyy erottaa se, että on olemassa ihan aitoa kansansuosiota, jota Vladimir Putin puolueineen nauttii. Sitten on se, että koko järjestelmä on rakennettu epärehellisyydelle ja ikään kuin mausteena se, että Putinin henkilökohtainen kansansuosio on ollut laskemaan päin selkeästi viime vuosina, Kivimäki luettelee.

Kivimäen mukaan näistä mainituista aineksista syntyy kokonaisuus, joka johdattaa joka tapauksessa Putinin puolueen voittoon.

Kivimäki ei usko, että vaaleihin liittyen Venäjällä tulisi kovinkaan laajamittaisia mielenilmauksia.

– Niitähän tietysti jossain mitassa on ollut jokaisten vaalien jälkeen, mutta ovatko ne sitten sellaisia, että ne saisivat millään tavalla horjutettua esimerkiksi Putinin julkista kuvaa  suuren yleisön edessä, niin sitä rohkenen kyllä hieman epäillä.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja