"Don't stop me now" soi, kun Sanna Marin kukitettiin puheenjohtajaksi – ottaa työllisyyspuheet esiin huomenna ja vihjaa kuntavaalien siirtämisestä koronan takia

Sanna Marinin puhe SDP:n puheenjohtajavalinnan jälkeen 1:36
Näin Sanna Marin puhui tultuaan valituksi Sdp:n puheenjohtajaksi.

Sdp:n tuore puheenjohtaja Sanna Marin kertoi Tampereen puoluekokouksessa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että hän pyrkii edistämään hyvää yhteishenkeä puolueen sisällä.

Lauantaina puolueen väistyvä puheenjohtaja Antti Rinne toivoi, että puoluejohdon kampittaminen ja henkilökohtaiset valtataistelut olisivat Sdp:ssä loppuneet.

– Olemme onnistuneet puoluekokouskaudella puoluejohdossa muodostamaan yhtenäisen joukkuehengen. Olemme tiivistyneet vaikeiden tilanteiden kautta. Haluan jatkaa sitä henkeä. Puoluejohtoon valittavat ihmiset tuovat vahvuutensa mukaan. Haluan johtaa puoluetta sillä tavalla, että ihmisten vahvuudet tulevat käyttöön, Marin puhui.

Marinin mukaan hän ei tee suuria muutoksia Sdp:n toimintaan.

– Suunnitelmissa ei ole radikaaleja muutoksia, hän totesi.

Sen sijaan maanantain linjapuheessaan hän tulee ottamaan kantaa muun muassa työllisyystoimiin.

– Budjettiriihi on pääasiallinen paikka, jossa työllisyyspäätöksiä tehdään. Valmistelutilanteesta johtuen kaikki asiat eivät välttämättä ole budjettiriiheen mennessä valmiita päätettäväksi. Korona on vienyt ministeriöissä paljon aikaa. Työllisyystoimia tehdään. Linjapuheessa paneudun työllisyyskysymykseen. Esitän ajatuksia toimiin, joita tarvitaan, Marin kertoi.

Ottaa ruotsin tunteja

Marin kertoi lisäksi ottavansa ruotsin tunteja, jotta pystyisi jatkossa kunnolla kommunikoimaan myös ruotsiksi.

Tuoreen puheenjohtajan tavoitteena on luotsata Sdp vaalivoittoon ensi kevään kuntavaaleissa. Marin arvioi, että erityisesti peruspalvelut tulevat olemaan tärkeitä Sdp:n vaalitavoitteissa.

Kuntavaaleja voidaan kuitenkin siirtää, jos koronatilanne sitä vaatii.

– Emme pysty ennustamaan tautitilannetta. Hallitus ei ole kuntavaalien ajankohdasta keskustellut. Kuntavaalien ajankohtaan palataan, jos tautitilanne niin edellyttää, Marin sanoi.

Queen soi valinnan jälkeen

Sanna Marin valittiin kello 9.30 Sdp:n puheenjohtajaksi suurten suosionositusten saattelemana kaudelle 2020-2023.

Kotikaupungissaan valituksi tullut Marin sanoi lyhyessään kiitospuheessaan, ettei elämää voi suunnitella valmiiksi vaan se on otettava vastaan sellaisena kuin se on ja on tehtävä parhaansa.

Marin sanoi pyrkivänsä olemaan luottamuksen arvoinen ja tekemään parhaansa sosialidemokraattisen liikkeen hyväksi.

Heti perään valittiin puoluesihteeriksi Antton Rönnholm, joka näin jatkaa puoluesihteerinä kaudella 2020-2023.

Puolueen tuore puheenjohtaja ja puoluesihteeri kukitettiin ja taustalla soi rockyhtye Queenin kappale Don’t stop me now.

Lue myös:

    Uusimmat