Dokumentti: Dianan kuolema oli järjestetty

Cannesin elokuvajuhlilla virallisen ohjelmiston ulkopuolella esiteltiin kohuelokuva Unlawful Killing. Keith Allenin ohjaama, erittäin provosoiva dokumentti todistelee, että prinsessa Dianan ja hänen sulhasensa Dodi al-Fayedin kuolemaan johtanut onnettomuus oli järjestetty.

- Ryhdyimme kuvaamaan dokumenttia kaksi kuukautta ennen kuin kuolinsyyn tutkinta aloitettiin uudelleen vuonna 2007. Tuon tutkinnan etenemisestä tuli elokuvan sisältö. Toivon sen osoittavan ihmisille, ettei mikään ole sitä, miltä näyttää.

Diana ja Dodi menehtyivät Pariisissa elokuussa 1997 heitä kuljettaneen auton törmättyä tunnelissa pylvääseen.

Paremmin koomikkona ja laulaja Lily Allenin isänä kuin ohjaajana tunnetun Allenin dokumentissa järjestelyn motiiviksi arvioidaan kuningasperheen pelko siitä, että Diana nolaisi heidät menemällä naimisiin egyptiläisen muslimin kanssa. Avioliitto ja raskaus olivat pahinta, mitä hallitseva eliitti saattoi kuvitella.

Painavin todiste elokuvassa on Dianan kaksi vuotta ennen kuolemaansa kirjoittama kirje hovimestarilleen. Siinä hän kertoo prinssi Charlesin suunnittelevan auto-onnettomuudeksi verhottua murhaa. Teoriaa tukee myös salaisen palvelun, MI6:n agentin todistus, jonka mukaan organisaatio kaavaili Slobodan Milosevicin salamurhaa samalla menetelmällä: sokaisemalla autonkuljettaja tunnelissa.

Dodi al-Fayedin isä Mohamed al-Fayed on elokuvan rahoittaja.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat