Mainos

Deturilla satoja lomalaisia Tunisiassa

Tunisian lomakohteissa on parhaillaan joitakin satoja suomalaisturisteja. Tällä hetkellä suurista matkatoimistoista Tunisiaan ei tee matkoja yksikään, sillä varsinainen turistisesonki ei ole vielä alkanut.

Matkatoimisto Deturilla on Tunisian länsirannikolla muutama sata asiakasta.

- Soussen ja El Kantaouin alueella, missä meidän asiakkaitamme on muutama sata pitkämatkalaista, on ollut aivan rauhallista. He ovat lähteneet Tunisiaan osa joulun jälkeen ja loppiaisena meni toinen koneellinen. Heidän on tarkoitus palata Suomeen helmikuun lopulla, kertoo Deturin markkinointijohtaja Kai Horsma.

Deturilta vakuutetaan, että Tunisian tilannetta seurataan matkatoimistossa. Tarvittaessa ryhdytään matkustajien evakuointeihin.

- Jos levottomuudet menevät sinne, missä meillä on asiakkaita, arvioimme tilannetta uudelleen. Meillä on siellä runsas koneellinen ihmisiä. Saamme heidät nopeasti sieltä pois, jos tarvetta tulee, Horsma sanoo.

Tällä hetkellä Detur ei lennätä Tunisiaan lomalaisia. Lomakohteessa ovat ainoastaan pitkämatkalaiset. Seuraavat matkatoimiston valmismatkalaiset on tarkoitus viedä Tunisiaan vasta helmikuussa hiihtolomien aikaan.

- Eihän tilanne nyt kovin hyvältä näytä. Seuraamme tilannetta kuitenkin päivittäin, että mitä siellä tapahtuu. Katsomme toimintaamme sen mukaan, mitä tilanne vaatii, Horsma sanoo.

Aurinkomatkoilla Soussessa 27 suomalaista

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi kertoo, että yhtiöllä on Tunisian Soussessa tällä hetkellä 27 turistia. Meretniemi kuvaa tilannetta siellä rauhalliseksi.

Suomen ulkoministeriö on tänään kehottanut ihmisiä välttämään turhaa matkustusta Tunisiaan viime päivien levottomuuksien vuoksi. Ulkoministeriön mukaan turvallisuustilanne matkailijoiden suosimissa kohteissa on edelleen suhteellisen hyvä, mutta mielenosoituksia on ollut jo ainakin Hammametin rannikkokaupungissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.