Der Spiegel: Ukraina kieltäytyi Saksan Leopard-tankeista

Ukraina on kieltäytynyt vastaanottamasta Saksan sille antamia Leopard 1A5-taistelupanssarivaunuja, kertoo saksalaislehti Der Spiegel

Ukrainan mukaan taistelupanssarivaunut kaipaavat sellaisia korjauksia, joita Ukrainan armeija ei pysty tekemään, lehti kirjoittaa. 

Kyseiset Leopard 1 -vaunut ovat Der Spiegelin mukaan Puolassa, josta niiden oli määrä jatkaa Ukrainaan. Saksa on tiettävästi lähettänyt asiantuntijoita tutkimaan tankkeja tarkemmin.

Kyseiset Leopard 1A5 -panssarivaunut kuluivat pahoin, kun niitä käytettiin Saksassa ukrainalaissotilaiden koulutukseen, kirjoittaa Der Spiegel.

Myös aiemmissa Ukrainalle toimitetuissa Leopard 1 -vaunuissa on ollut samoja ongelmia. Nuo tankit toimitettiin Ukrainalle heinäkuussa.

Saksan puolustusministeriö kertoi Der Spiegelille, ettei se voi kommentoida yksittäisiä tapauksia, mutta tankkeja korjataan yhteistyössä Ukrainan kanssa.

Saksa, Tanska, Hollanti ja Belgia ovat luvanneet antaa Ukrainalle yhteensä 178 kappaletta Leopard 1A5-taistelupanssarivaunuja. Tanska totesi syyskuussa, että kymmenen Leopard 1 -taistelupanssarivaunua on toimitettu Ukrainaan.

Ensimmäiset saksalaisvalmisteiset Leopard 1 -sarjan vaunut otettiin käyttö jo vuonna 1965. Näin ollen Lepard 1:t on länsimaissa pääosin korvattu uudemmilla vaunuilla ja joko varastoitu tai muunnettu toisiin tehtäviin sopiviksi. Kreikka on tiettävästi ainoa länsimaa, jonka Leopard 1 -vaunut ovat yhä aktiivipalveluksessa.

Venäjän julkaisemassa vahvistamattomassa videossa näkyy lähikuvissa taistelukentälle jäänyt Leopard 2 -panssarivaunu 0:40
Venäjän puolustusministeriön kesäkuussa julkaisemassa videossa näkyy lähikuvissa taistelukentälle jäänyt Leopard 2 -panssarivaunu.

Lue myös:

    Uusimmat