Demi Lovaton raju kamppailu huumeita vastaan – tuore single vihjasi vuosien raittiuden päättyneen

Demi Lovato kiidätettiin sairaalaan – syyksi epäillään yliannostusta 1:28

Entinen lapsitähti Demi Lovato juhli viime maaliskuussa kuudetta vuotta raittiina.  25-vuotias laulaja kiidätettiin tiistaina sairaalaan epäillyn yliannostuksen vuoksi.

Demi Lovato löydettiin tajuttomana kotoaan Los Angelesista ja kiidätettiin sairaalahoitoon tiistaina. Viihdesivusto TMZ:n mukaan Lovato oli ottanut yliannostuksen huumausainetta, muttei suostunut kertomaan ensihoitohenkilökunnalle, mistä huumausaineesta on kyse.

Lovato vietiin sairaalahoitoon tiistaina ennen puoltapäivää paikallista aikaa. Maanantai-iltana hän oli ollut juhlimassa ystävänsä syntymäpäivää.

Lovato on kertonut kärsineensä vuosia mielenterveyden häiriöistä ja puhunut avoimesti päihderiippuvuudestaan. Laulaja sairastaa kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja hän on kamppaillut myös syömishäiriön kanssa. Hän on myöntänyt olleensa koukussa alkoholiin, kokaiiniin ja Oxycontin-kipulääkkeeseen.

Jo lapsena Disney Channelin ohjelmista julkisuuteen noussut Lovato käytti kokaiinia ensimmäisen kerran vain 17-vuotiaana, samalla kun hän vielä työskenteli kanavalle.

Jo ennen tätä koulukiusatuksi joutunut Lovato oli parannellut haavojaan juhlimalla. Hän käytti runsaasti alkoholia ja poltti marihuanaa. Laulaja hakeutui vieroitukseen ensimmäisen kerran 18-vuotiaana. Vieroitusta edelsi kahden kuukauden päivittäinen päihteidenkäyttö.

Lovaton elämästä ja urasta on julkaistu kaksi dokumenttia. Vuonna 2012 julkaistussa Stay Strong -elokuvassa käytiin läpi laulajan raitistumista, mutta vuonna 2017 ilmestyneessä Simply Complicated -dokumentissa hän myönsi, että hän ei ollut raitis ensimmäisen elokuvan tekovaiheessa. Lovato kertoi piiloutuneensa kylpyhuoneisiin käyttämään kokaiinia ja väärentäneensä huumetestejä.

"Momma, I'm so sorry, I'm not sober anymore
And daddy, please forgive me for the drinks spilled on the floor
To the ones who never left me
We've been down this road before
I'm so sorry, I'm not sober anymore"

Demi Lovato - Sober

Maaliskuussa 25-vuotiaalla Lovatolla tuli täyteen kuusi vuotta raitista elämää. Hän kuitenkin paljasti retkahtaneensa aineisiin kesällä julkaistulla Sober-kappaleellaan. Kappaleella hän pyytää äidiltään anteeksi sitä, ettei ole selvä enää ja toivoo, että hänet herätetään vasta, kun tärinät ovat ohi.

Lovaton mukaan addiktio kulkee hänellä suvussa. Hänen isänsä oli addikti ja alkoholisti.

– Luulen, että etsin sitä, mitä hän löysi huumeista ja alkoholista, koska se täytti hänet. Hän valitsi sen perheen yli.


Lukuisat julkisuuden henkilöt ovat osoittaneet tukensa Lovatolle sosiaalisessa mediassa. Muun muassa juontaja Ellen DeGeneres kirjoittaa Twitterissä, että Lovaton kamppailun seuraaminen on sydäntäsärkevää. Myös laulaja Lily Allen toivottaa Lovatolle pikaista paranemista. 

Lue myös:

    Uusimmat