Daruden hämmentävä kohtaaminen: Fanit eivät uskaltaneet katsoa päin

Suomalais-dj yllättyi fanien hysteerisistä reaktioista soittaessaan arabimaissa.

Musiikki on vienyt suomalais-dj Daruden esiintymään ympäri maailmaa. Amerikan ja Euroopan lisäksi Darude on esiintynyt myös eksoottisemmissa kohteissa, kuten Arabiemiraateissa ja Bahrainissa.

– Yleensä näillä keikoilla 95 prosenttia yleisöstä on farkut ja t-paita päällä. Kulttuuri on toki erilainen, ja se vaikuttaa ilmapiiriin keikoilla. Yleisö on miesvoittoista, sillä kulttuurissa on vahvana se, että naiset jäävät illalla kotiin, Darude kertoo MTV3.fille.

Vuonna 2000 Sandstorm-hitillä suuren yleisön tietoisuuteen noussut mies on tyytyväinen, että on ehtinyt nähdä reissuillaan muutakin kuin länsimaalaisia viiden tähden hotelleja.

Yllätyksiäkin arabimaiden keikoilla on sattunut. Kerran Darude oli nimmarikeikalla sikäläisessä koulussa, kun nuorten fanien reaktio yllätti hänet.

– He olivat todella fanaattisen oloisia, eivätkä pystyneet esimerkiksi katsomaan ollenkaan minua päin, kun vastailin heidän kysymyksiinsä. He olivat ihan hysteerisinä, kun pääsivät katsomaan syntikkaani. Lopulta jää rikkoutui, ja kun kättelimme ja halasimme, he olivat ihan tärinöissään.

– Suomessa fanitus on yleensäkin enemmän poikabändihysteriaa ja kiljumista, ei tällaista, ettei uskalleta edes katsoa. Luulen, että se johtuu paljolti heidän kulttuurissaan olevasta auktoriteetin palvonnasta.

(MTV3–SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat