Daniel Ricciardon karmea epäonni jatkuu – ei kuitenkaan toteuttanut rajua uhkaustaan

Daniel Ricciardon teknisten ongelmien riivaama kausi jatkuu vastoinkäymisten merkeissä Brasiliassakin. Ricciardon Renault-voimayksiköstä joudutaan vaihtamaan turboahdin ja siitä seuraa lähtöruuturangaistus.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Edellisessä kisassa Meksikossa Ricciardo oli ajanut paalulle. Kisa päättyi hänen osaltaan kuitenkin karmeaan pettymykseen tekniikan petettyä.

Meksikon kisan jälkeen Ricciardo purki sydäntään ilmoittaen, ettei enää halua ajaa Red Bull-autolla. Hän täräytti, että on valmis luovuttamaan autonsa Pierre Gaslylle, ensi kauden korvaajalleen, jo loppukauden kisoihin.

Brasiliaan Ricciardo saapui kuitenkin ajohommiin. Hän oli jälleen oma itsensä.

– Rehellisesti sanottuna olin turhautuneempi Austinin keskeytyksestäni. Kutsuin kuusi lähintä ystävääni molempiin kisoihin. He lensivät toiselta puolelta maapalloa ja joutuivat katsomaan kahta keskeytystäni. Se tuntui pahalta, Ricciardo sanoi Auto Motor und Sportin mukaan.

Ricciardo sai lohtua kavereiltaan.

– Katselin sunnuntai-iltana Meksikossa hotellilla baseballia. Ja sitten menimme kavereideni kanssa syömään. Se toi mieleeni parempia ajatuksia. Sitten vietimme viikon Los Angelesissa, Ricciardo kertoi.

Huono tuuri kuuluu autourheiluun. Ricciardoa tosin harmittaa, että Red Bullilla huono tuuri on kasautunut tänä vuonna hänelle.

– Tämä on vain huonoa onnea. Edellisenä vuotena ongelmat jakautuivat ainakin tasaisemmin. Nyt huono onni on keskittynyt minulle. Toivottavasti pääsen huonosta onnesta eroon kauden päätöskisassa.

Brasiliassa Ricciardolla tuskin on mahdollisuuksia palkintosijaan lähtöruuturangaistuksen takia. Red Bullilla ei ennakoida olevan samanlaisia mahdollisuuksia kärkitaistoon kuin Meksikossa, missä ajettiin korkeassa ilmanalassa.

Red Bullia Ricciardo ajaa enää Brasiliassa ja Abu Dhabissa. Sen jälkeen hän siirtyy Renaultin palvelukseen.


Lue myös:

    Uusimmat