Daniel Ricciardo otti kovan riskin Renault-jäähyväisissään: "Minusta se oli hyvä tapa sanoa hyvästit"

Viimeisessä kisassaan Renault’n F1-kuljettajana Daniel Ricciardo päätti vielä turvallisessa asemassa lyödä kaiken peliin kokeilemalla Abu Dhabin GP:n nopeinta kierrosaikaa. Kova riskinotto palkittiin lopulta lisäpisteellä.

Ricciardo, 31, paketoi kahden vuoden projektinsa seitsemänteen sijaan. Pitkään näytti siltä, että hänen Red Bull -aikojensa tallikaveri Max Verstappen tekee niin sanotun grand slamin ja nappaa nimiinsä sekä paalupaikan, kisavoiton että nopeimman kisakierroksen.

Viimeisellä kierroksella Ricciardo kuitenkin iski pöytään kuluneilla renkailla ajan, jolla tarjolla ollut lisäpiste tuli Renault-laariin.

– Kovat renkaat toimivat. Olisin pystynyt ajamaan niillä todella pitkään, mutta sitten vaihdoin keskikoviin enkä päässyt mihinkään, Ricciardo totesi Sky Sportsille.

Renkaat alkoivat kuitenkin loppua kohti totella paremmin, mutta McLaren-kuskit Carlos Sainz ja Lando Norris olivat jo liian kaukana tavoiteltaviksi. Ricciardo päätti lyödä kaiken peliin.

– Riskeerasin todellakin kaiken saadakseni nopeimman kierroksen ja pisteen. Tiesin, ettei se muuta mitään, mutta minusta se oli hyvä tapa sanoa hyvästit autolle ja tiimille, Ricciardo kommentoi.

– Olin henkilökohtaisesti tyytyväinen loppuuni, tein parhaani ja nyt vaihdan tiimiin, joka otti MM-sarjan kolmospaikan, mikä on tietysti bonusta, australialainen totesi McLarenille siirtymisestä.

Lue myös:

    Uusimmat