Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin verovilppien paljastaja pidätettiin – yritti hakkeroida usean suurseuran sähköposteja

Jalkapallokohuja aiheuttanutta Football Leaks -sivustoa pyörittävä portugalilainen Rui Pinto on pidätetty Unkarin Budapestissa, kertoo BBC. 

Pinto oli yrittänyt hakkeroida Portugalin suurseurojen Porton, Benfican ja Sportingin sähköposteja. Football Leaks -sivustoon yhdistetty Pinto on ollut tekemässä lajin suurimpia paljastuksia. Sivuston kerrotaan perustettaneen paljastamaan jalkapallon synkimmät salaisuudet, jotta laji pelastuisi. 

Sivusto on paljastanut esimerkiksi Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin verovilpit, sekä suuria jalkapallossa tapahtuneita taloudellisia huijauksia. Yhteensä julkisuuteen vuodettuja asiakirjoja on 70 miljoonaa. Sivuston perustaja, nimimerkkiä "John" käyttävä Pinto kertoo, että hän ei ole hakkeroinut mitään, vaan ainoastaan käyttänyt eri lähteitä paljastuksiin. 

Pinto on aiemmin tuomittu kiristyksestä. Hän oli yrittänyt kiristää hakkeroimiaan sijoituspankkeja antamaan hänelle rahaa.

Alla keskiviikon iltakymmenen Tulosruutu.



Lue myös:

    Uusimmat