Cristiano Ronaldo teki Cristiano Ronaldon juttuja – EM-karsintapelistä yhden miehen show!

Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi harvinaisessa yhteishaastattelussa – ikävöikö kaksikko toisiaan? 6:16

Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo onnistui tekemään peräti neljä maalia tiistai-illan miesten jalkapallon EM-karsintaottelussa Liettuaa vastaan. Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue Portugalin 5–1-voittoon.

Ronaldo teki maaleistaan ensimmäisen rangaistuspotkusta avausjaksolla ja loput kolme toisella jaksolla.

– Tein maalin Serbiaa vastaan ja neljä tänään. Haluan eniten sitä, että pystyn jatkamaan tätä, Ronaldo kommentoi Reutersin mukaan.

– Ronaldo on maailman paras pelaaja. Tämä on selvä ja vastaansanomaton todiste siitä, Portugalin luotsi Fernando Santos hehkutti tähtihyökkääjänsä loistoiltaa.

Samalla Portugali onnistui vahvistamaan asemiaan B-lohkossa heikon alun jälkeen. Maa on nyt viisi pistettä lohkokärki Ukrainaa jäljessä. Se on pelannut yhden ottelun lohkovastuksiaan vähemmän.

Englanti maalijuhlissa

A-lohkossa Kosovo puolestaan yllätti Englannin laukomalla 1–0-vierasmaalin, kun ottelua oli pelattu vain 34 sekuntia. Englanti kuitenkin teki nopean ryhtiliikkeen ja tykitti ensimmäisellä jaksolla peräti viisi maalia vastustajan verkkoon.

Toisella jaksolla Kosovo onnistui maalinteossa vielä kaksi kertaa, mutta ottelu meni silti Englannille lukemin 5–3. Englanti on lohkoykkösenä kolme pistettä Tshekkiä edellä.

H-lohkossa Ranska voitti Andorran helponoloisesti 3–0 kotonaan. Turkki puolestaan löi Moldovan vieraissa 4–0.