CNN: Näin lepsu Yhdysvaltojen aselaki on – aseen saa helpommin kuin koiranpennun

Orlandon joukkomurhat sytyttivät jälleen kerran täysiin leikkeihin keskustelun Yhdysvaltojen aselaeista. Maassa on helpompi hankkia ase kuin lemmikki tai pullo yskänlääkettä, kirjoittaa CNN.

Aseen saa Yhdysvalloissa käsiinsä helposti. Monissa osavaltioissa aseen voi ostaa, vaikka olisi terrorismiepäiltyjen listoilla.

CNN:n mukaan aseen saa yksityiseltä myyjältä käytännössä ilman mitään tarkastuksia valtaosassa maata. Jos aseen hankkii asekaupasta, taustaselvitykset ja odotusaika hidastavat hankintaa mutta vain hiukkasen.

Mutta entäpä, jos haluaa yskänlääkettä? Tiettyjen yskänlääkkeiden ostamiseen on säädetty kuukausittainen raja. Nämä lääkkeet, kun sisältävät pseudoefedriiniä, jota voidaan käyttää metamfetamiinin valmistamiseen. Aseiden ostamiselle sen sijaan ei ole mitään määrällistä rajaa.

Vielä hankalampaa on hankkia lemmikki. Lemmikin hankkimiseksi pitää olla vähintään 21-vuotias ja kauppiaalle on esitettävä henkilöllisyystodistus. Lisäksi tuleva lemmikin omistaja saattaa tarvita henkilökohtaisia suosituksia. Parhaassa tapauksessa lemmikin luovuttaja vierailee tulevan omistajan kodissa. Asetta ostaessa suosituksia ei kysellä eikä kotikäyntejä tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja