Mainos

Cloetta Fazerin hallitus hylkäisi Fazerin ostotarjouksen

Makeisvalmistaja Cloetta Fazerin hallitus esittää osakkeenomistajille Fazerin ostotarjouksen hylkäämistä. Sen sijaan optio-oikeuksien haltijoille suositellaan oikeuksien myymistä.

Viime viikolla nähtiin jo merkkejä kaupan kaatumisesta, kun suurin ruotsalainen osakkeenomistaja, Hjalmar Svenfelts stiftelse -säätiö, ilmoitti aikovansa hylätä Fazerin tarjouksen.

Fazer julkisti helmikuussa ostotarjouksensa Cloetta Fazerista, joka syntyi vuonna 2000, kun Fazerin makeistoimiala ja ruotsalainen Cloetta fuusioitiin.

Fazer tarjoaa 240 Ruotsin kruunua käteisenä jokaisesta Cloetta Fazerin A- ja B-sarjan osakkeesta. Lisäksi Fazer tarjoaa Cloetta Fazerin optio-oikeuksien haltijoille 30 kruunua käteisenä jokaisesta optio-oikeudesta.

Tarjouksen julkistamisesta lähtien Cloetta Fazerin osakkeella on käyty kauppaa tarjottua hintaa korkeammilla hinnoilla. Hallitus on harkinnut tarjousta ja käyttänyt Carnegie investointipankkia neuvonantajana. Carnegie ei antanut neuvoja, mutta vaan lati tilannekatsauksen, jonka pohjalta päädyttiin suositukseen osakkeenomistajille.

Cloetta Fazer -konserni on Pohjoismaiden johtava makeisyhtiö 22 prosentin markkinaosuudellaan. Konsernilla on tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Puolassa. Puolan tuotanto on kannattanut huonosti. Konsernin vahvat tavaramerkit ovat esimerkiksi Fazerin Sininen, Kexchoklad, Dumle, Geisha, Polly ja Center. Liikevaihto vuodelta 2004 oli noin 3 miljardia kruunua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.