Mainos

Clinton ilmaisi huolensa Venäjän mahdollisesta puuttumisesta USA:n vaaleihin

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton on ilmaissut syvän huolensa siitä, että Venäjä olisi puuttunut Yhdysvaltojen vaaleihin demokraatteihin kohdistuvilla kyberhyökkäyksillä.  

Mahdollisuus Venäjän puuttumisesta Yhdysvaltojen presidenttipeliin nousi esiin heinäkuussa, kun demokraattien sähköposteja vuoti julkisuuteen. Clintonin kampanjakoneiston mukaan vuodon jäljet johtivat Venäjälle. Yhdysvaltalaislehdet kuten New York Times ja Washington Post kirjoittivat tuolloin, että osa kyberturvallisuuden asiantuntijoista on samaa mieltä.  

– Se, että tiedusteluasiantuntijamme tutkivat asiaa ja ottavat asian vakavasti, nostaa esiin vakavia kysymyksiä Venäjän mahdollisesta puuttumisesta vaaliprosessiimme, Clinton sanoi kampanjakoneessa pitämässään lehdistötilaisuudessa uutistoimisto Reutersin mukaan.  

Clinton myös syytti kilpailijaansa, republikaanien Donald Trumpia Venäjän yllyttämisestä vakoilla häntä.  

– Koskaan aikaisemmin ulkomainen voima ei ole puuttunut vaaliprosessiimme, eikä meillä ole koskaan ollut pääpuolueista ehdokasta, joka kehottaa Venäjää hakkeroimaan lisää, Clinton sanoi.   

Venäjä on tyrmännyt väitteet sen osallisuudesta sähköpostivuotoon.  
Clinton vastaili lehdistön kysymyksiin reilun 20 minuutin ajan suunnatessaan Illinois'hin kampanjatilaisuuteen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.