Clapton huutokauppaa kitaroitaan

Eric Clapton huutokauppaa kitarakokoelmastaan 56 kitaraa 24. kesäkuuta pidettävässä Christie'sin huutokaupassa New Yorkissa. Clapton aikoo pitää kokoelmasta itsellään vain ne kitarat, joita hän tarvitsee työskennelläkseen. Huutokaupan tuotto menee Crossroads Centre in Antigualle, joka auttaa kemiallisista aineista riippuvaisia ihmisiä.

Tasan viisi vuotta aikaisemmin, 24. kesäkuuta 1999, Christie's myi ensimmäisen osan Claptonin kokoelmaa. Nyt myynnissä olevat kitarat ovat sellaisia, joista Clapton ei ensimmäisen huutokaupan aikana vielä raaskinut luopua. - Minusta nämä edustavat rock-kulttuuria todella hyvin... kaikki ovat hyviä rock- ja blues-kitaroita, sanoo Clapton.

Myynnissä olevien kitaroiden joukossa on legendaarinen Blackie, noin vuodelta 1956 peräisin oleva Fender Stratocaster, jonka Clapton sanoo olleen osa häntä. Harvinaisen kitaran arvioidaan olevan 100 000 - 150 000 dollarin arvoinen. Clapton on koonnut kitaran kolmesta eri Stratocasterista, jotka hän osti Nashvillestä vuonna 1970.

Toinen helmi on kirsikanpunainen Gibson ES-335 vuodelta 1964. Kitara on Claptonin kaikkien aikojen toinen sähkökitara. Sen hinnan arvioidaan nousevan 60 000 - 80 000 dollariin. Clapton kertoo ostaneensa kitaran nähtyään blueslegenda Freddy Kingillä samanlaisen kitaran albumin kannessa. Kaupan on myös Claptonin ystävien kitaroita, kuten The Whon Pete Townshendin soitin sekä Queenin Brian Mayn, J.J. Calen ja B.B. Kingin kitarat.

Lue myös:

    Uusimmat