Clapton huutokauppaa 58 kitaraa

Kitaristi Eric Clapton huutokauppaa kitaroitaan organisoimansa vieroituskeskuksen hyväksi. Aiemmin itsekin vakavista huumausaineriippuvuuksista kärsinyt Clapton luovutti 58 kitaraa huutokaupattavaksi.

Kaikkein eniten rahaa odotetaan maksettavan Claptonin Blackie-kitarasta. Kyseinen Fender Stratocaster oli 1970-luvun lopulta vuoteen 1985 Claptonin käytössä hänen pääasiallisena soittimenaan niin keikoilla kuin studiossakin. Sillä on levytetty lukuisia hittejä kuten Cocaine ja Wonderful Tonight. Huutokauppaa järjestävä Christies-huutokauppakamari odottaa kitarasta saatavan 100 000 - 150 000 dollaria, mutta aiemmin Claptonin kitarat ovat keränneet paljon enemmänkin rahaa hyväntekeväisyyteen.

Myös Carlos Santana ja The Who -yhtyeen Peter Townshend ovat antaneet kitaroitaan huutokaupattaviksi samassa yhteydessä. Kaikki huutokauppojen tulot menevät Länsi-Intian saarilla sijaitsevan Claptonin perustaman Crossroads-vieroitusklinikan käyttöön. Clapton on antanut klinikan käyttöön vuosien varrella yhteensä jo noin 10 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

    Uusimmat