Citroen jättää MM-rallit – onko WRC:n tulevaisuus vaarassa?

4:53
Videolla Tomi Tuomisen haastattelu MTV Uutiset Livelle.

Ralliautoilun MM-sarjassa riittää ensi kaudella rutkasti jännitettävää Citroen-tallin vetäytymisestä huolimatta, uskoo MTV Urheilun Tomi Tuominen.

Citroen-talli ilmoitti keskiviikkona jättäytyvänsä MM-ralleista välittömästi. Itsekin MM-ralleja kartanlukijana kiertänyttä Tuomista ei ranskalaismerkin päätös yllättänyt, koska asiasta oli huhuiltu jo jonkin aikaa. Tehdastallin poistuminen on luonnollisesti isku sarjalle. 

- Tietysti se on iso isku, kun lähtee yksi talli ja kaksi autoa, Tuominen muotoilee.

- Toisaalta Sebastien Ogier ajaa vain ensi vuoden, ja hän haluaa lopettaa maailmanmestarina. Se ei ole yllätys, että hän ei halunnut ajaa Citroenilla, joka ei tarjoa hänelle mahdollisuutta ajaa mestaruudesta, Tuominen pyörittelee.

Tuomisen mukaan Citroenin vetäytyminen ei ole kuinkaan läheskään niin iso isku kuin Citroenin, Peugeotin, Mitsubishin ja Skodan poisjäänti MM-sarjasta tehdastalleina kauden 2005 jälkeen.

- Se oli vielä isompi pala siihen maailmanaikaan, Tuominen pohtii.

Tuominen uskoo, että Ogierin huhuttu Toyota-pesti ja Ott Tänakin siirtyminen Hyundaille luovat erinomaiset taisteluasetelmat ensi vuodeksi.

- Sieltä on aina lähtenyt tiimejä ja aina on tullut takaisin. Ja aina on ollut mielenkiintoisia kisoja. Tässä voi äkkiä käydäkin niin, että Ford ajattaa kolmea autoa. Tällöin siellä olisi vain yksi auto vähemmän, Tuominen laskee.

- Ei tämä mikään kuolemanisku ole sarjalle.  Siellä on äärimmäisen mielenkiintoisia kisoja tarjolla ensi vuonna. Kun saadaan vielä Rovanperän Kalle sinne, niin siinä on kaikki mausteet loistavalle kaudelle, Tuominen summaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja