Mainos

Cisco uskoo Internetiin

Internetin mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä korostetaan taas. Nettiyhtiöt nostavat nyt esille mobiilin Intenetin eli mukana kulkevan tietoverkon etuja. Helsingissä esittäytyi tänään asiakkailleen johtava järjestelmävalmistaja Cisco.

Helsingin messukeskukseen kokoontui tänään tuhatpäinen joukko kuuntelemaan Internetin ilosanomaa. Cisco Systemsin Euroopan-johtaja Robert Lloyd vakuutti kuulijoille, että jatkossa Internet tarjoaa yrityksille entistä jämerämpiä ratkaisuja liiketoiminnan tueksi.

Netin kaikkivoipaisuutta hehkutettiin 90-luvun lopussa, mutta monet pettyivät huuman ensi kierrokseen. Tietoverkko ei itsessään ratkaisutkaan yritysten tehokkuusongelmia, leikannut kustannuksia tai tuottanut massiivisia liikevoittoja.

- Ne yhtiöt, jotka ymmärsivät, ettei mikään tekniikka korvaa johtajuutta ja kovaa työtä, eivät pettyneet Internetin sovelluksiin. Sitä vastoin ne, jotka odottivat helpotusta johtajuuteen, pettyivät, Lloyd sanoi.

Yksi Lloydin uusista teemoista on mobiili Internet. Hänen visioissaan käyttäjän mukana kulkeva Internet - olipa se kännykkä tai kannettava tietokone - on avainsana kansainvälisessä liiketoiminnassa.

- Kutsumme sitä verkkojen verkoksi: hyöty, joka saadaan siitä, kun teleoperaattoreiden toiminta - langallinen tai langaton - yhdistetään erikokoisten yritysten toimintaan.

Cisco on maailman johtava Internet-järjestelmien valmistaja. Tietoliikenneinvestoinnit pantiin jäihin talouden taantuman iskiessä noin vuosi sitten ja Ciscokin painui silloin tappiolliseksi. Leikkausten jälkeen yhtiö on kuitenkin petrannut.

- Saatoimme keskittyä tekemään asioita, joita emme olisi huomanneet vahvan kasvun vuosina. Se oli terveellinen kokemus yhtiölle, joka kasvoi jopa 70 prosenttia vuodessa. Pystyimme keskittymään sekä johtajuuteen että työntekijöiden osaamiseen, Lloyd linjasi Helsingissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.