Chili con carne

Chili con carne

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk papuja tomaattiliemessä
  • kuivattua chiliä
  • maustepippuria
  • 1 tl suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki öljytilkassa. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää myös tomaattipyree ja kuullota sitä hetki. Kaada pannulle tomaattimurska sekä pavut. Mausta chilillä ja maustepippurilla. Sekoita hyvin ja anna hautua n. ½ tuntia. Tarjoile, riisin, tortillojen tai esim. tacokuorien kanssa.

Omena-kanelipaistos

  • 4 omenaa
  • 2 dl omenahilloa
  • 1dl fariinisokeria
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 tl kanelia

Pese omenat ja lohko ne. Sekoita kulhossa voi, sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet. Sekoita omenalohkot kauramuruseoksen joukkoon. Voitele uunivuoka ja lusikoi pohjalle omenahillo. Asettele hillon päälle omena-muruseos. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat