Chicagoon kaupattu Olli Määttä heräsi aamulla omaan siirtouutiseensa – "Se tuli aika äkkiä"

2:06
Videolla kuvaa NHL:n ratkaisevasta finaaliottelusta.

NHL-puolustaja Olli Määttä heräsi sunnuntaiaamuna yllättävään uutiseen. Määttä kuuli heti aamutuimaan kaveriltaan, että hänet on kaupattu Pittsburgh Penguinsista Chicago Blackhawksin riveihin.

Pittsburgh kauppasi Määtän Chicagoon myöhään lauantai-iltana. Vaihdossa Pittsburghin suuntaan matkaa Dominik Kahun ja viidennen kierroksen varausvuoro tulevaan draftiin. Määttä sai kuulla siirrostaan heti herätessään.

– Heräsin oikeastaan siihen. Kuulin kaverilta ensimmäisen kerran, sitten katsoin kännykästä ja se oli tullut yöllä ollessani nukkumassa, joten en ollut saanut seuran soittoa. Aamulla puhuttiin läpi Pittsburghin kanssa se homma. Kaikkensa yrittivät, että tieto tulisi mulle ennen kuin menisi median kautta. Nyt kävi näin, mutta sille ei aikaeron takia voinut mitään, Määttä summaa tilannettaan MTV Urheilulle.

– Se tuli aika äkkiä. Eilen nukkumaan mennessä ei osannut odottaa, minkälainen aamu on tulossa. Tämä päivä on mennyt vähän pureskeltaessa, Määttä jatkaa.

Määttä ehti edustaa Pittsburghia kuuden kauden ajan. 362 NHL-ottelua Pittsburgh-paidassa pelannut suomalaispuolustaja on juhlinut entisen seuransa riveissä myös kahta Stanley Cup -mestaruutta.

– Pittsburghista on jäänyt aivan älyttömän siistejä muistoja ja ne ovat auttaneet minua urallani älyttömän paljon, Määttä toteaa.

Määttä pääsee Chicagossa niin ikään menestyksekkääseen seuraan, sillä Chicago on juhlinut Stanley Cupin voittoa 2010-luvulla peräti kolmesti. Vaikka siirtouutinen tuntuu vielä äkilliseltä, odottaa Määttä myös innolla jo tulevaa kautta uuden seuransa riveissä.

– Hyvä tuuri sinällään, jos niin voi sanoa, että pääsee toiseen hyvään joukkueeseen ja älyttömän hyvään organisaatioon. Se on ylpeä seura, siellä halutaan voittaa joka vuosi ja se on tavoitteena. Se näkyy aina, kun pelaa heitä vastaan. On hienoa päästä sinne. Tosi odottavin tuntein lähdössä seuraavaan kauteen, Määttä kuvailee tuntemuksiaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja