Chelsealle paha isku – terveydestään huolestunut tähtipelaaja ei ehkä halua pelata enää tällä kaudella

Chelsean tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva keskikenttäpelaaja N’Golo Kanté on pysytellyt toistaiseksi sivussa joukkueensa harjoituksista.

Brittilehti The Timesin mukaan seura valmistautuu aloittamaan kautensa ilman terveydestään huolestunutta ranskalaistähteään.

Kanté harjoittelee tällä hetkellä omatoimisesti kotonaan toisin kuin muut lontoolaisseuran pelaajat. Seura on antanut hänelle luvan tehdä niin, koska huoli hänen terveydestään mahdollisen koronavirustartunnan sattuessa on suurempi kuin muilla pelaajilla.

The Timesin mukaan seura on antanut Kantélle luvan olla pelaamatta tällä kaudella, jos hän niin päättää tehdä.

Frank Lampardin luotsaama Chelsea on lehden mukaan valmistautunut siihen, että se joutuu pärjäämään ilman 29-vuotiasta Kantéa.

Kantélla pelätään olevan normaalia suurempi riski saada koronavirustartunnasta vakavia oireita perhetaustansa vuoksi. Kantén isä kuoli, kun pelaaja oli vain 11-vuotias, ja Kantén vanhempi veli puolestaan menehtyi sydänkohtaukseen kesän MM-kisojen 2018 alla.

Kanté itse pyörtyi keväällä 2018 yhä tuntemattomasta syystä Chelsean harjoituskeskuksessa ja oli sivussa joukkueensa seuraavasta ottelusta.

The Timesin mukaan Englannin jalkapalloilijoiden pelaajayhdistys on pyytänyt Valioliigaa tutkimaan, ovatko tummaihoiset, aasialaiset ja muut etniset vähemmistöt suuremmassa riskissä saada vakavia oireita koronavirustartunnan sattuessa.

Neljäntenä Valioliigan sarjataulukossa tällä hetkellä olevalla Chelsealla on liigassa yhdeksän ottelua pelaamatta. Joukkue on myös yhä mukana Englannin cupissa, jossa sen on määrä pelata Leicester Cityä vastaan puolivälierässä.

Englannin Valioliigan paluulle ei ole vielä asetettu virallista päivämäärää. Liigan tavoitteena on käynnistää sarja uudelleen kesäkuun puolivälin jälkeen. Ottelut loppukaudella pelattaisiin tyhjille katsomoille.

Lue myös:

    Uusimmat