Chelsea toisen rasismikohun keskelle viiden päivän sisällä – "Jokainen yksilö, jolla ei riitä aivokapasiteetti ymmärtämään"

Chelsea jäi 2-2-vierastasapeliin torstaina Eurooppa-liigassa MOL Vidin kanssa, mutta pistemenetystä vähemmän lontoolaisseura olisi kaivannut uusia rasismisyytöksiä kannattajiaan kohtaan saman viikon sisällä.

Ottelua oli pelattu vain kaksi minuuttia, kun vähemmistö yli 1200 Budapestissa paikalla olleesta Chelsea-fanista alkoi laulaa vastustajasta juutalaisiin viittaavalla termillä ”yids”.

Ottelun jälkeen Chelsea julkaisi lausunnon, jossa se tuomitsi kannattajien toiminnan.

– Antisemitismi ja kaikenlainen rotuun tai uskontoon liittyvä viha on vastenmielistä tälle seuralle ja selkeästi suurimmalle osalle sen kannattajista, lausunnossa linjattiin Telegraphin mukaan.

Tapaus sattui vain viisi päivää sen jälkeen, kun Chelsea-fanit huusivat rasistisia huutoja Manchester Cityn Raheem Sterlingiä kohtaan. Tapaus käynnisti poliisitutkinnan ja neljä kannattajaa sai porttikiellon tutkinnan ajaksi Stamford Bridgelle.

– Omistaja, hallitus, valmentajat ja pelaajat ovat selkeästi ja äänekkäästi linjanneet tämän monessa tilanteessa. Jokainen yksilö, jolla ei riitä aivokapasiteetti ymmärtämään tätä yksinkertaista viestiä ja löydetään häpäisemästä seuraa rasistisilla teoilla ja sanoilla, tulee kohtaamaan vahvimmat mahdolliset toimet seuran taholta, torstain ottelun jälkeisessä lausunnossa sanottiin.


Lue myös:

    Uusimmat