Mainos

Charlotten ulkonaliikkumiskielto päättyi – mielenosoituksia järjestetään yhä

Yhdysvalloissa levottomista väkivaltaisuuksista kärsineen Charlotten kaupunki on päättänyt poistaa ulkonaliikkumiskieltonsa. 

Ulkonaliikkumiskielto tuli voimaan torstaina sen jälkeen, kun kaupungissa oli ollut useita väkivaltaisia protesteja mustan miehen kuolemaan liittyen. 

Pohjoiscarolinalaisen Charlotten pormestari Jennifer Roberts ja kunnan valtuuston puheenjohtaja Trevor Fuller kehoittivat asukkaita jatkamaan mahdollisia protesteja rauhanomaisesti. Ulkonaliikkumiskielto poistettiin myöhään sunnuntaina paikallista aikaa. 

Sunnuntaina Charlottessa järjestettiin useita uusia protesteja, mutta ne kaikki olivat rauhanomaisia. Lauantaina paikallinen poliisi julkaisi poliitikkojen ja yhteisön painostuksen jälkeen videomateriaalia tapauksesta, jossa Keith Scott ammuttiin. Aikaisemmin ammutun omaiset olivat julkaisseet oman videonsa tapauksesta. Poliisin videossa ei selviä oliko Scottilla ase, kuten poliisi on sanonut. 

– Ei käy järkeen, miten tämä tapaus päättyi ihmishengen menetykseen, eikä se selviä videoista, jotka on nyt julkaistu, Scottin käly Ray Dotch toteaa AFP:lle. 

Poliisi on sanonut, että he ovat löytäneet ladatun aseen, jossa on Scottin DNA:ta. Lisäksi miehellä oli nilkkakotelo. On kuitenkin yhä epäselvää oliko poliisin ampumalla miehellä ampumishetkellä ase. 

Poliisi ampui tiistaina Pohjois-Carolinan Charlottessa kuoliaaksi mustan, 43-vuotiaan miehen. Poliisin mukaan, että tilanne Keith Scottin kanssa alkoi, kun poliisit olivat paikalla etsimässä etsintäkuulutettua ja huomasivat Scottin käärimässä marihuana-savuketta autossa. 

4:56

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.