Mainos

Charlestonin kirkkoampujalle kuolemantuomio USA:ssa – tappoi yhdeksän mustaa seurakuntalaista

Yhdysvaltain Charlestonissa ihmisiä kirkossa surmannut mies on saanut kuolemantuomion. Tuomittu, 22-vuotias Dylann Roof, oli aiemmin tunnustanut ampuneensa yhdeksän mustaa seurakuntalaista kirkossa Etelä-Carolinassa.

Ampuminen tapahtui kesäkuussa 2015.

Roof on ilmoittanut olevansa natsien ja valkoihoisten ylivallan kannattaja. Hän kertoi tehneensä murhat kostoksi rikoksista, joita mustat ovat hänen mukaansa tehneet valkoisia vastaan.

Valamiehistö ilmoitti kuolemantuomiosta tiistaina. Päätös oli yksimielinen. Valamiehistö oli aiemmin todennut Roofin syylliseksi kaikkiin 33 syytekohtaan, kuten kuolemaan johtaneeseen viharikokseen.

Ampuminen oli pahimpia jumalanpalveluspaikkaan kohdistuneita hyökkäyksiä Yhdysvalloissa viime vuosina. Uhrien joukossa oli muun muassa kirkon pastori, joka toimi myös Etelä-Carolinan osavaltion senaatissa. Kolme kirkossa ollutta selvisi hengissä.

Katso alta MTV Uutisten juttu aiheesta:

Ei surua uhrien puolesta

Syyttäjä Jay Richardson vaati aiemmin valamiehiä tuomitsemaan Roofin kuolemaan "kylmistä, laskelmoiduista ja häijyistä" murhista. Syyttäjä korosti, että ampuja ei osoittanut katumusta surmaamiensa puolesta.

Richardsonin mukaan Roof oli pahoillaan ainoastaan oman vapautensa menettämisestä sekä paineesta, johon hänen vanhempansa joutuivat oikeudenkäynnin aikana. Ampujan äiti sai sydänkohtauksen yhden todistajanlausunnon jälkeen.

– Jonkun oli tehtävä jotain, koska mustat tappavat valkoisia joka päivä, Roof sanoi kuulusteluissa FBI:n agentille.

Roofin asianajajat antoivat ymmärtää, että tämä ei ole henkisesti kunnossa. Liittovaltion tuomari oli kuitenkin sitä mieltä, että Roof kykenee vastaamaan oikeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.