Mainos

Charlestonin ampujan manifesti löytynyt - sivuston tekijästä ei tietoa

Charlestonissa yhdeksän ihmistä surmanneen Dylann Roofin manifesti on löydetty internetistä.

Dylann Roof hyökkäsi mustan väestön historialliseen metodistikirkkoon myöhään keskiviikkoiltana paikallista aikaa Charlestonissa Etelä-Carolinan osavaltiossa. Ampumista tutkitaan viharikoksena.

Silminnäkijöiden mukaan Roof sanoi uhreille juuri ennen heidän ampumistaan, että "te raiskaatte naisia ja valloitatte maamme", kertoo Telegraph-lehti. Hän oli silminnäkijöiden mukaan osallistunut kirkon järjestämälle raamattu-tunnille ja istunut uhrien seurassa noin tunnin ajan ennen verilöylyn alkamista.

Roof saatiin kiinni myöhemmin samana päivänä Pohjois-Carolinassa.

Nyt amerikkalaisen uutissivuston mukaan Twitter-käyttäjät ovat löytäneet internetistä Roofin manifestin. Sivusto sisältää kuvia ja tekstiä, jossa Roof kertoo mielipiteitään eri roduista.

Täyttä varmuutta verkkosivun tekijästä ei vielä ole.

Manifesti alkaa Roofin kertomalla lapsuudestaan ja kasvatuksestaan, hän kertoo, ettei häntä kasvatettu rasistisessa ympäristössä tai kodissa.

Manifestin mukaan Roofille silmät avannut tapahtuma oli Trayvon Martininin ampuminen. Roof piti manifestin mukaan selvänä, että Zimmermanilla oli oikeus toimia tapauksessa kuten hän toimi. Roof kirjoittaa, ettei ymmärtänyt minkä takia tapauksesta edes nousi kohua.

Suurin osa manifestia on tekstiä, jossa Roof erittelee eri ihmisrotuja ja kertoo omat mielipiteensä niistä. Tekstissä Roof ottaa myös kantaa eri uskontokuntiin.

Manifestin lopussa olevassa kappaleessa Roof kertoo taustaa teolleen. Tekstin mukaan Roof tunsi, ettei hänellä ollut vaihtoehtoja. Hänen mukaansa kukaan ei tee mitään asialle, joka on selkeä ongelma amerikassa.

Roof kertoo manifestissa valinneensa Charlestonin kaupungin sen historian ja suuren afroamerikkalaisen populaation takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.