Mainos

Charlestonin ampujalle syytteet yhdeksästä murhasta

Etelä-Carolinan kirkkoampumisesta epäiltyä syytetään yhdeksästä murhasta ja aseen hallussapidosta väkivaltaisen rikoksen yhteydessä, kertoo Charlestonin poliisi Twitterissä.  

Mies ampui keskiviikkoiltana paikallista aikaa yhdeksän ihmistä mustien suosimassa kirkossa Etelä-Carolinan osavaltiossa. Uutiskanava CNN:n mukaan epäilty, 21-vuotias Dylann Roof, on tunnustanut teon, ja asian vahvistavat NBC:n haastattelemat viranomaislähteet.  

Viranomainen kertoo CNN:lle, että Roof on kertonut tutkijoille halunneensa aloittaa rotusodan hyökkäämällä kirkossa olleeseen raamattupiiriin. Kaikki kuolleet olivat mustia.  
Roof pidätettiin Pohjois-Carolinassa torstaina. Häntä kuullaan oikeudessa myöhemmin tänään.  

Osavaltion kuvernöörin Nikki Haleyn mielestä Roof pitäisi tuomita kuolemaan. Kuolemanrangaistus on Etelä-Carolinassa laillinen.  

– Tämä on täysi viharikos. Tämä on pahinta vihaa, mitä minä ja tämä maa olemme nähneet pitkään aikaan, kuvernööri sanoi televisiolähetyksessä.  

Verilöyly oli Yhdysvaltojen pahin uskonpaikkaan kohdistunut hyökkäys vuosikymmeniin.

Mukavat ihmiset melkein muuttivat ampujan mielen

Hyökkäys herätti keskustelua Yhdysvaltojen asekäytännöistä. Presidentti Barack Obama kutsui ampumisia "järjettömiksi murhiksi", ja hänen mukaansa niiden pitäisi pakottaa yhdysvaltalaisia tarkastelemaan, kuinka helposti väkivaltaiset ihmiset pääsevät aseisiin käsiksi.  

Uutiskanaville puhuneiden viranomaislähteiden mukaan Roof oli kertonut poliisille, että hän melkein perui aikeensa, koska kaikki kirkossa olleet olivat häntä kohtaan niin mukavia. Lopulta hän oli päättänyt kuitenkin toteuttaa suunnitelmansa.  

Mediassa on esiintynyt ristiriitaisia kuvauksia Roofista. Osa kuvailee häntä hiljaiseksi ja jopa ystävälliseksi, kun taas jotkut kertovat hänen suunnitelleen mustien tappamista jo jonkin aikaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.