Mainos

Tällainen on Charlestonin kirkkoampuja: "Hän halusi aloittaa sisällissodan"

21-vuotias Dylann Storm Roofia epäillään yhdeksän ihmisen ampumisesta. Nyt viranomaiset yrittävät muodostaa kuvaa hänen elämästään ja ajatuksistaan.

Roof hyökkäsi mustan väestön historialliseen metodistikirkkoon myöhään keskiviikkoiltana paikallista aikaa Charlestonissa Etelä-Carolinan osavaltiossa. Ampumista tutkitaan viharikoksena.

Silminnäkijöiden mukaan Roof sanoi uhreille juuri ennen heidän ampumistaan, että "te raiskaatte naisia ja valloitatte maamme", kertoo Telegraph-lehti. Hän oli silminnäkijöiden mukaan osallistunut kirkon järjestämälle raamattu-tunnille ja istunut uhrien seurassa noin tunnin ajan ennen verilöylyn alkamista.

Uskollinen rotuerottelun kannattaja

Uutiskanava ABC:n haastatteleman Roofin huonekaverin Dalton Tylerin mukaan kirkkoampujaksi epäilty on uskollinen rotuerottelun kannattaja, joka "on ollut suunnittelemassa jotain tämän kaltaista kuuden kuukauden ajan".

– Hän oli hyvin sisällä rotuerotteluajattelussa ja muussa sellaisessa, Tyler kertoi ABC:lle.

– Hän sanoi haluavansa aloittaa sisällissodan. Hän sanoi, että hän tekisi jotain tämänkaltaista ja sitten tappaisi itsensä.

Roofin lukioaikainen ystävä John Mullings kertoo, että Roof tunnettiin rasistisista viesteistä, joita hän esitti.

– Mutta ei niitä oikein ota vakavasti. Ei sitä ajattele niin, Mullings sanoi Daily Beastille.

– Asiat, joita hän sanoi, eivät tainneetkaan olla vitsejä, hän lisäsi.

Rotuerottelun kannattamisesta kertoo myös Roofin Facebook-profiili. Siellä on kuva, jossa hänen takissaan on apartheidin aikainen Etelä-Afrikan lippu sekä valkoisten johtaman Rhodesian lippu. Rhodesia on nykyään osa Zimbabwea.

Roof on myös pitänyt autonsa rekisteriotteen yhteydessä kuvaa Etelävaltioiden lipusta.

Mullingsin mukaan Roof tunnettiin lukiossa rasistista ajattelua vahvemmin päihteiden käytöstä ja oikeuden dokumenttien mukaan Roofia syytettiin aiemmin maaliskuussa laittomien huumausaineiden hallussapidosta.

Muutamia viikkoja myöhemmin hänet pidätettiin luvattomasta tunkeutumisesta kielletylle alueelle. Ensikertalaisena Roof selvisi näistä rikkeistä kuitenkin vähällä.

Viitteitä kaaottisesta elämästä

Roof on syntynyt huhtikuussa 1994 ja hän täytti 21 vain viikkoja ennen joukkomurhaa. Hänen isänsä tiettävästi osti Roofille syntymäpäivälahjaksi käsiaseen, jota hän mahdollisesti käytti Mother Emanuelin kirkossa.

Roofin vanhemmat ovat eronneet ennen tämän syntymää ja hän on siskonsa kanssa viettänyt aikaa molempien vanhempien kodeissa. Roofin siskon, Amber Roofin, oli uutistoimisto Reutersin mukaan tarkoitus mennä naimisiin tänä sunnuntaina. On epäselvää, aiotaanko häät yhä pitää.

Roofin todistukset antavat kuvan kaaottisesta elämästä. Hän kävi yhteensä seitsemää eri koulua viiden vuoden aikana Telegraph-lehden mukaan.

Roofin Facebook-profiilin mukaan hän kävi lukiota Lexingtonissa, kahden tunnin ajomatkan päässä Charlestonista ja asui osavaltion pääkaupungissa Columbiassa.

Roofin setä on haastatteluissa kertonut olleensa huolissaan sisäänpäin suuntautuneesta pojasta jo vuosien ajan.

Roof otettiin kiinni torstai-iltana Shelbystä Pohjois-Carolinan osavaltiosta. Autoa ajanut Debbie Dills huomasi autolla liikkuneen Roofin, tunnisti hänen kampauksen näkemistään uutisista ja soitti poliisit.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.