Caster Semenya aikoo juosta Timanttiliigan avauskilpailussa – viimeinen mahdollisuus kilpailla ennen sääntömuutosta

Caster Semenya uuteen ennätykseen 600 metrillä 4:00
Videolla Caster Semenyan ennätysjuoksu 600:lla metrillä.

Caster Semenya aikoo juosta Timanttiliigan avauskilpailun Dohan 800 metrillä, kertoo The Guardian. Se on hänelle viimeinen mahdollisuus kilpailla ennen IAAF:n uuden säännön voimaantulemista. Uusi sääntö vaatii urheilijoita ottamaan käyttöön lääkityksen, joka alentaa testosteronitasoja, mikäli ne ovat liian korkeat.

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliiga käynnistyy Dohassa perjantaina 3.5. kello 19 alkaen. Dohan avauskilpailu myös Subilla!

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Semenyan agentti on vahvistanut, että Semenya on lentänyt Dohaan Timanttiliigan avauskilpailua varten. Hän ei ollut paikalla lehdistötilaisuudessa, jossa IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe toivotti tervetulleeksi sääntöuudistuksen. 

– Mielestäni tämä on aika suoraviivaista. Yleisurheilussa on kaksi luokitusta, ikä ja sukupuoli. Olemme erittäin suojelevaisia molempien suhteen. Olen erittäin kiitollinen siitä, että oikeus on ylläpitänyt sitä periaatetta, Coe sanoi. 

CAS:n sääntö tarkoittaa sitä, että Semenyan kaltaisten urheilijoiden, joilla on testosteronitasot korkealla tulee ottaa lääkehoitoa vähintään kuuden kuukauden ajan, mikäli he haluavat kilpailla kansainvälisellä tasolla 400 metrin matkasta mailiin. 

Lue myös:

    Uusimmat