Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Campolieti Valpolicella Classico Superiore 2001

Campolieti valpolicella 2001
Campolieti valpolicella 2001
Julkaistu 29.10.2004 06:00
  • Italia, Veneto, DOC Valpolicella Classico Superiore
  • Luigi Righetti,
  • Alkon Nro. 453417
  • Hinta: 10,73 €

Angelo Righettin 1909 perustama perheyritys sijaitsee aivan Valpolicella Classico alueen sydämessä, Valgatarassa. Nykyisin yritystä vetää neljännen sukupolven edustaja, Gian Maria Righetti. Hänen isänsä Luigi aloitti alueen viinien kaupan paikallisen kysynnän ulkopuolelle, muokaten viinejään kansainvälisen maun mukaisiksi.

Valpolicellan ilmasto on välimerellinen, mutta leuto, pohjoisessa suojaavien Lessini-vuorten ja lännessä olevan Garda-järven ansiosta. Maaperä on hyvin vettä läpäisevää kalkkikiven ja saven sekoitusta. Rypäleinä Valpolicella-viineissä käytetään Corvinaa, Molinaraa sekä Rondinella.

Campolieti tarkoittaa ”iloista kenttää” tai ”peltoa” ja viittaa 30 ha viinitarhaan, josta rypäleet kerätään. Lokakuussa tapahtuvan sadonkorjuun ja normaalin terästankeissa tapahtuvan käymisen jälkeen viini käy toistamiseen ns. ripasso-menetelmällä. Eli viiniin lisätään Amarone-viinin rypälemurskaa joka aloittaa toisen käymisen. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään osin 20 hl tammisammioissa ja osin ranskalaisissa tynnyreissä noin vuoden ajan. Vuosikerta 2001 oli alueella erinomainen.

Viini on kirkkaahko ja väriltään kuulakka keskipunainen. Tuoksu on puhdas sekä raikas ja nuorekas. Tuoksusta nousee esiin hapokkaat punaiset marjat sekä tammen tuoma mausteisuus sekä kevyt paahteisuus. Maku on kuiva ja se alkaa hapokkaasti. Myöhemmin mukaan tulee hyvä hedelmäisyys pehmeät tanniinit sekä hento alkoholin tunne. Maussa toistuvat samat elementit kuin tuoksussakin eli mausteet, hapokkaat marjat sekä tammen paahde. Jälkimaku on pitkähkö ja päättyy raikkaan hedelmäiseen makuun.

Minkä kanssa?

Tällainen viini on loistava kypsien liharuokien kera, kunhan ruoassa on hiukan aromaattisuutta. Syksyn hirvipadat sekä tomaattipohjaiset lihapadat toimivat varmasti. Kokeile myös kovahkojen juustojen kera. Tarjoa viini noin 16-asteisena. Tämä viini on parhaimmillaan juuri nyt mutta sitä voi varastoida vielä muutamia vuosia.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen / Ruokala

Lisää aiheesta:

Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikan
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?

  • 06:01
    Google

    "Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025