Camilla Richardsson juoksi Suomen ennätyksen!

Camilla Richardsson juoksi yleisurheilun EM-hallikisojen 3000 metrin alkuerissä uuden Suomen ennätyksen.

Richardssonin ennätysaika 8.53,60 alittaa kahdeksan vuoden takaisin Sandra Erikssonin juokseman ennätyksen vajaalla puolella sekunnilla. Richardsson oli myös lähellä erän voittoa, sillä hän jäi ensimmäiseksi juosseesta Saksan Konstanze Klosterhalfenista vain yhden kymmenyksen.

Suomalaisjuoksija eteni juoksullaan EM-finaaliin, joka juostaan perjantai-iltana. Hän oli kokonaisuudessaan molemmat alkuerät huomioonottaen koko porukan toiseksi nopein.

Alkuerissä eränsä kakkoseksi juossut Joonas Rinne jatkaa 800 metrin kilpailujaan lauantaina välierissä Turkissa. Rinne avasi suomalaisten kilpailut tänään yleisurheilun EM-hallikilpailuissa Istanbulissa.

Varmaan jatkopaikkaan riitti erässä kahden parhaan joukkoon yltäminen. Erän voitti Puolan Mateusz Borkowski ajalla 1.49,88, ja Rinne tuli maaliin ajalla 1.50,13. Saarijärven Pullistuksen juoksijan sisäratojen ennätys on 1.48,32 tältä kaudelta. Rinne juoksi helmikuussa sen Karlstadissa hallimaaottelussa.

Heta Tuuri karsiutui korkeushypyn naisten finaalikilpailusta. Tuuri ylitti karsintakilpailussa 182 sentin korkeudella olleen riman, mutta pudotti kolmesti 187:stä. Tuuri on tällä kaudella hypännyt ennätyksensä 190. Tulos syntyi Saksan Cottbusissa tammikuussa.

Suomalaishyppääjistä Sini Lällä joutui vetäytymään kilpailusta sairastumisen takia.

Eveliina Rouvali oli kuulakarsinnan 14:s ja karsiutui loppukilpailusta. Suomalaisen paras työntö kantoi 16,26 metriä. Karsinnan ykkönen oli Hollannin Jessica Schilder 19,18 metrin kaarellaan. Loppukilpailuun olisi vaadittu vajaan 18 metrin työntö.