toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana Huomenta Suomen keittiössä ravintola Saludista Keittiömestari Hannu Wiss. Hän tuo mukanaan tuulahduksen aidosta espanjalaisesta keittiöstä.
Calcotada sipulit
Valitse sipuleiksi kevätsipuleita tai
nuoria purjoja noin 500g per ruokailija
Pariloi sipulit ja laita ne sen jälkeen folioon lepäämään. Tarjoiluastiana näille herkullisille sipuleille perinteisessä Tarragonalaisesssa keittiössä on kattotiili.
Salbitxada salsa
2 rkl kuorittuja manteleita
2 chilipippuria (kuivattua tai tuoretta)
6 kpl valkosipulinkynsiä
2 kypsää tomaattia
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 1/4 dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Paahda mantelit pannulla pinnaltaan ruskeiksi. Laita mantelit, chilit, valkosipulit, tomaatit, persilja, punaviinietikka, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy massaan ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana. Salsa on heti valmis tarjottavaksi.