Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Calcotada Sipulit,Salbitxada salsa, aioli 31.3.2001

Julkaistu 01.06.2001 14:57

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana Huomenta Suomen keittiössä ravintola Saludista Keittiömestari Hannu Wiss. Hän tuo mukanaan tuulahduksen aidosta espanjalaisesta keittiöstä.

Calcotada sipulit


Valitse sipuleiksi kevätsipuleita tai
nuoria purjoja noin 500g per ruokailija
Pariloi sipulit ja laita ne sen jälkeen folioon lepäämään. Tarjoiluastiana näille herkullisille sipuleille perinteisessä Tarragonalaisesssa keittiössä on kattotiili.

Salbitxada salsa


2 rkl kuorittuja manteleita
2 chilipippuria (kuivattua tai tuoretta)
6 kpl valkosipulinkynsiä
2 kypsää tomaattia
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 1/4 dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Paahda mantelit pannulla pinnaltaan ruskeiksi. Laita mantelit, chilit, valkosipulit, tomaatit, persilja, punaviinietikka, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy massaan ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana. Salsa on heti valmis tarjottavaksi.

Aioli


1 paksuviipale vaaleaa leipää
4-6 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
suolaa
2 1/2 -3 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Aiolia valmistettaessa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jotta kastike ei juoksetu. Laita silputut valkosipulinkynnet ja leipä monitoimikoneeseen. Lisää keltuaiset ja vähän suolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi käyttäen monitoimikoneen terää. Pidä kone käynnissä ja kaada öljy sekaan ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.
Mausta vielä ripauksella suolaa ja sitruuna- mehulla. Aiolin tulisi olla kiiltävää ja kermaista. Vaihtelua aioliin saat esim. lisäämällä tuoretta basilikaa sekaan.

Lisää aiheesta:

Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaaNikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!"Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 09:08
    Nikotiinipussit

    Nikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"

  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!