Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Calcotada Sipulit,Salbitxada salsa, aioli 31.3.2001

Julkaistu 01.06.2001 14:57

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana Huomenta Suomen keittiössä ravintola Saludista Keittiömestari Hannu Wiss. Hän tuo mukanaan tuulahduksen aidosta espanjalaisesta keittiöstä.

Calcotada sipulit


Valitse sipuleiksi kevätsipuleita tai
nuoria purjoja noin 500g per ruokailija
Pariloi sipulit ja laita ne sen jälkeen folioon lepäämään. Tarjoiluastiana näille herkullisille sipuleille perinteisessä Tarragonalaisesssa keittiössä on kattotiili.

Salbitxada salsa


2 rkl kuorittuja manteleita
2 chilipippuria (kuivattua tai tuoretta)
6 kpl valkosipulinkynsiä
2 kypsää tomaattia
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 1/4 dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Paahda mantelit pannulla pinnaltaan ruskeiksi. Laita mantelit, chilit, valkosipulit, tomaatit, persilja, punaviinietikka, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy massaan ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana. Salsa on heti valmis tarjottavaksi.

Aioli


1 paksuviipale vaaleaa leipää
4-6 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
suolaa
2 1/2 -3 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Aiolia valmistettaessa kannattaa käyttää huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jotta kastike ei juoksetu. Laita silputut valkosipulinkynnet ja leipä monitoimikoneeseen. Lisää keltuaiset ja vähän suolaa. Sekoita tasaiseksi massaksi käyttäen monitoimikoneen terää. Pidä kone käynnissä ja kaada öljy sekaan ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.
Mausta vielä ripauksella suolaa ja sitruuna- mehulla. Aiolin tulisi olla kiiltävää ja kermaista. Vaihtelua aioliin saat esim. lisäämällä tuoretta basilikaa sekaan.

Lisää aiheesta:

Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • 16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • 14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

  • 14:09
    Etätyö

    Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

  • 11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi